Evenimentul Zilei > Monden > Avocatul lui Jeffrey Epstein cere despăgubiri de 80 de milioane de la Netflix. Ce acuzații aduce gigantului media
Avocatul lui Jeffrey Epstein cere despăgubiri de 80 de milioane de la Netflix. Ce acuzații aduce gigantului media

Avocatul lui Jeffrey Epstein cere despăgubiri de 80 de milioane de la Netflix. Ce acuzații aduce gigantului media

Un avocat al agresorul sexual Jeffrey Epstein solicită 80 de milioane de dolari de la rețeaua Netflix, susținând că a fost defăimat într-un documentar dedicat controversatului miliardar.

Avocatul Alan Dershowitz, care l-a reprezentat pe controversatul miliardar Jeffrey Epstein, dă în judecată Netflix și solicită despăgubiri de 80 de milioane de dolari. Avocatul susține că l-a indus în eroare cu privire la apariția în seria „Jeffrey Epstein: Filthy Rich”, un documentar bazat pe mărturiile victimelor agresorului sexual, după cum relatează publicația The Times of Israel.

Avocatul și profesorul de drept de la Harvard, Alan Dershowitz, a intentat un proces miercuri, la Curtea Federală din Miami. Avocatul lui Jeffrey Epstein susține că a fost indus în eroare în legătură cu apariția sa în seria dedicate agresorului sexual. Mai mult, Alan Dershowitz acuză Netflix de defăimare. El susține că în serialul produs de rețeaua de streaming s-a afirmat în mod fals că ar fi întreținut relații sexuale cu una dintre numeroasele victime ale lui Epstein.

Avocatul respinge acuzațiile femeii

Alan Dershowitz, în prezent pensionar, care își duce existența în Miami, spune că acuzațiile formulate de Virginia Giuffre împotriva sa sunt false. Femeia, una dintre cele mai vocale victime ale lui Jeffrey Epstein a afirmat că a fost obligată să întrețină relații sexuale cu avocatul.

Dershowitz susține că, deși Netflix cunoștea că aceste declarații sunt false, le-a prezentat în documentarul pe care l-a produs.

Alan Dershowitz a fost unul dintre avocații care au negociat un acord cu autoritățile federale în cazul controversatului miliardar. Epstein a fost condamnat la 18 luni de închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzațiile de solicitare a serviciilor unor prostituate. Atunci, el a fost acuzat că, împreună cu asistenții săi personali, ademenea minore în locuința sa din Palm Beach, Florida, sub pretextul „masajelor”. Ulterior, acesta le viola sau agresa sexual și le plătea cu sume cuprinse între 200 și 1.000 de dolari.

Jeffrey Epstein găsit mort în celulă

În 2019, miliardarul a fost găsit mort în celula sa, unde aștepta procesul pentru acuzații de abuz sexual şi trafic de minori. Trupul său a fost descoperit într-o închisoare din New York.

Pe numele său au fost formulate două capete de acuzare pentru trafic de minori, pentru care risca o pedeapsă cu până la 45 de ani de închisoare.

După moartea acestuia, Netflix a realizat un serial documentar bazat pe poveștile victimelor, din care aflăm cum averea și influența l-au ajutat să abuzeze un număr mare de femei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.