Avocaţi şi notari, executaţi de CJAS Timiş

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a executat silit mai mulţi avocaţi şi notari publici din Timişoara, pentru că aceştia au încercat să se sustragă plăţii obligaţiilor legale către fondul naţional de sănătate.

Potrivit reprezentanţilor CJAS Timiş, care nu vor să facă publice numele răuplatnicilor, unii dintre specialiştii în drept şi legislaţie nu şi-au achitat contribuţia la Casa de Sănătate timp de câţiva ani. Astfel, prin executare silită, au recuperat peste 800.000 de lei.

Campionii datoriilor la fondul de sănătate sunt însă taximetriştii timişoreni, agricultorii şi comercianţii, în total 120 de persoane, care au cumulat debite de 2,2 milioane de lei.

„În general datoriile debitorilor au o vechime de câţiva ani, iar angajatii CJAS le-au depistat în timpul verificărilor periodice pe care le fac în listele cu toate persoanele fizice autorizate din judeţ”, a declarat Victor Dumitraşcu, preşedintele CJAS Timiş.

Avocatul Ioan Hampu, care a fost în perioada 1996 – 2004 şeful  Baroului de avocaţi Timiş, este unul dintre datornici. El susţine că nu va plăti datoria la fondul de sănătate pentru că i se cere suma tardiv şi ca atare a decis să se judece cu CJAS Timiş. „Mă judec cu ei, pentru că nu le plătesc aceşti bani. E vorba de o datorie pe 2002, pe care o consider prescrisă”, ne-a declarat fostul decan al Baroului de avocaţi Timiş.

Unul dintre notarii datornici, Iosif Panduru, pune debitele la fondul naţional al asigurărilor de sănătate pe seama recesiunii economice. „Datoria s-a acumulat din cauza crizei. Vă daţi seama că sunt chestiuni pe care nu pot să nu le plătesc”, a spus notarul.