Evenimentul Zilei > Actualitate > Avion rusesc prăbușit în mare! Echipele de salvare au intervenit de urgență
Avion rusesc prăbușit în mare! Echipele de salvare au intervenit de urgență

Avion rusesc prăbușit în mare! Echipele de salvare au intervenit de urgență

Pilotul nu a mai reușit să salveze avionul de vânătoare de tip Su-35, dar a reușit să se catapulteze la timp și a fost recuperat de echipele de salvare.

Incidentul a avut loc sâmbătă în timpul unui zbor de rutină de antrenament în regiunea Khabarovsk din Estremul Orient rus. Avionul de luptă Su-35S a suferit o defecțiune a motorului în timpul zborului și nu a mai putut fi controlat, se arată într-un comunicat al comandamentul districtului militar estic al Rusiei.

Viața pilotului nu e în pericol

„Pilotul a expulzat și a fost imediat găsit și recuperat de echipa de salvare, carel -a adus înapoi la aerodrom. Nu există niciun pericol pentru viața pilotului”, susține comunicatul afirmând cî pilotul a fost supus unor investigații medicale complete.

Conform datelor preliminare, avionul scăpat de sub control și-a continuat câtva timp zborul și s-a scufundat apoi în apele Mării Okhotsk. Armata rusă a lansat o anchetă asupra incidentului, scrie Russia Today.

Su-35S, mîndria aviației ruse

Avionul Su-35S este unul dintre cele mai moderne avioane de luptă utilizate de Forțele Aeriene din Rusia. Avionul este o variantă modernizată a faimosului Su-27, care, timp de zeci de ani, a fost coloana vertebrală a aviației de vânătoare din Rusia, precum și din alte câteva țări. Primul zbor cu Su-35 a avut loc în iunie 1988. În urma dizolvării Uniunii Sovietice Sukhoi a încercat mai multe variante pentru a încuraja exportul. Au fost fabricate paisprezece avioane pentru a fi utilizate  la teste și demonstrații;

Sukhoi Su-35, cunoscut anterior drept Su-27M (Flanker-E, conform terminologiei NATO), este un avion de luptă bimotor, super-manevrabil, de generația 4++, cu un preț estimat la 52-65 de milioane de dolari, potrivit agenției de știri EFE.

Poate atinge o viteză de până la 2.500 de km/oră și este înarmat cu un tun calibru 30 mm și 12 puncte de acroșaj pentru o mare varietate de bombe și rachete. Radarul AESA de la bordul acestui avion permite urmărirea a până la 30 de ținte. Pe lângă Rusia, Su-35 mai este utilizat de forțele aeriene din China și Egipt.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: