Update: Elicopterul SMURD care s-a deplasat în zona accidentului aviatic pentru a-i prelua pe pilot şi copilot nu poate ateriza, conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Din cauza terenului greu accesibil, un medic va coborî prin troliere pentru evaluarea medicală a celor doi.

„Elicopterul SMURD a ajuns în zona montană, greu accesibilă, în care se află cei doi piloţi. Având în vedere că terenul nu permite aterizarea, un medic SMURD va coborî prin troliere pentru evaluarea medicală a celor doi”, a precizat sursa citată.

Şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Ors, a declarat pentru AGERPRES că zona respectivă „este foarte greu accesibilă, este pădure deasă”, spre locul accidentului îndreptându-se şi echipaje de salvatori montani.

Avionul de mici dimensiuni împrăştia substanţă antirabică şi a aterizat forţat în zona Vârfului Mădăraş şi, potrivit celui care a sunat la 112, a luat foc, dar pilotul şi copilotul au reuşit să se evacueze.

„La bord se aflau pilotul şi copilotul, care s-au evacuat imediat. Ambele persoane sunt conştiente, fără răni grave şi urmează să fie evaluate de către echipajele medicale„, a informat IGSU.

Ştirea iniţială: Conform Antena 3, avionul utilitar executa o misiune de vaccinare a vulpilor.

Cei doi piloţi, care se pare că sunt sârbi, au reuşit să se catapulteze în ultimul moment.

La impactul cu solul, avionul a luat foc. Urmează să se stabilească dacă a fost vorba despre o problemă tehnică sau despre o eroare umană.

ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Te-ar putea interesa și: