Evenimentul Zilei > International > Obama îl MITRALIAZĂ pe Putin. Cum arată BESTIILE care pun ţinta pe RUSIA şi ce mesaj a transmis SUA Kremlinului | GALERIE FOTO
Obama îl MITRALIAZĂ pe Putin. Cum arată BESTIILE care pun ţinta pe RUSIA şi ce mesaj a transmis SUA Kremlinului | GALERIE FOTO

Obama îl MITRALIAZĂ pe Putin. Cum arată BESTIILE care pun ţinta pe RUSIA şi ce mesaj a transmis SUA Kremlinului | GALERIE FOTO

Dorinţa SUA de a desfăşura, pentru prima dată, avioane de vânătoare invizibile de tipul F-22 Raptor în Europa, în special ţările baltice, pentru a-şi sprijini aliaţii NATO reprezintă un mesaj direct al preşedintelui Barack Obama pentru Vladimir Putin, conform publicaţiei franceze Le Point.

  Descoperire EPOCALĂ! Misteriosul tren cu AURUL NAZIŞTILOR a fost GĂSIT! Unde se află şi cum arată | GALERIE FOTO 

Potrivit sursei citate de Agerpres, tensiunile militare continuă să crească, încet dar sigur, în Europa de Est, în urma anexării Crimeii de către Rusia. În plus, avioanele de vânătoare şi bombardierele ruseşti sunt în mod regulat interceptate în timp ce forţează spaţiul aerian al vecinilor Rusiei.

Data desfăşurării avioanelor americane nu a fost precizată şi nu există prea multe informaţii nici despre bazele care vor găzdui temutele F-22 Raptor, cel mai bun avion militar al forţelor aeriene americane, un avion invizibil de generaţia a cincea.

Cu toate acestea, având în vedere dispozitivul actual al Pentagonului în Europa, este probabil ca avioanele să fie instalate în Lakenheath (Marea Britanie), Aviano (Italia) şi/sau Spangdahlem (Germania), trei baze americane care găzduiesc avioane de vânătoare (F-15 F-16) ale forţelor aeriene americane.

Potrivit generalilor americani, desfăşurarea de F-22 în Europa va permite de asemenea organizarea antrenamentelor comune cu alte forţe aeriene, în special cu avioane Eurofighter.

Dezvoltat în 1983 de către Lockheed Martin, F-22 este "nava-amiral" a flotei aeriene a SUA. Intrat în serviciul aviaţiei SUA la sfârşitul anului 2005, acest tip de avion a participat la prima sa misiune de luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în 2014 şi a efectuat câteva zeci de lovituri în Irak şi Siria. Asigurând superioritate aeriană, F-22 este capabil să transporte arme de ultima generaţie aer-sol, bombe ghidate prin laser sau GPS.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arată cele mai performante avioane din lume, trimise de SUA în Europa.


  PORTAVIONUL ZBURĂTOR al SUA pune cercetătorii pe JAR. Cum arată COLOSUL U.S.S. Macon | GALERIE FOTO