Evenimentul Zilei > Vremea > Avertizare de inundații emisă pentru două orașe din zona litoralului. Este cod portocaliu
Avertizare de inundații emisă pentru două orașe din zona litoralului. Este cod portocaliu

Avertizare de inundații emisă pentru două orașe din zona litoralului. Este cod portocaliu

Specialiștii de la INHGA au emis, astăzi, o avertizare de Cod Portocaliu, de inundații pentru două bazine hidrografice și în zona orașelor Tuzla și Eforie.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, ce este valabilă în următoarele ore în două bazine hidrografice şi în zona oraşelor Tuzla şi Eforie.

Pericol de inundații în două bazine hidrografice

Potrivit hidrologilor, până la ora 14:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Biruinţa, Valea Urlichioaia şi zona de litoral aferentă Unităţilor Administrativ-Teritoriale (UAT) Tuzla şi Eforie (judeţul Constanţa).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în zona de litoral aferentă UAT-urilor Tuzla şi Eforie.

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa.

Cum va fi vremea, sâmbătă, 29 mai

În ceea ce privește starea vremii, astăzi, 29 mai, temperaturile maxime vor fi în jurul a 23 de grade, în timp ce minimele în jur de 13 grade Celsius, mai scăzute în zona montană, în cea de centru și în cea de sud-vest.

În weekend vremea se anunță din nou ploioasă în mai toată țara. În București, temperatura maximă va fi de 23 de grade Celsius, în timp ce minima va fi de 13 grade Celsius. Cerul va fi parțial înnorat, cu înseninări temporare, iar vântul va sufla slab.

De duminică revin ploile în Capitală, care vor dura cel puțin încă 3 zile consecutiv. În weekend temperaturile vor fi de 20 de grade Celsius, cele maxime, iar minimele de 11 grade Celsius.

Vremea va fi instabilă la acest sfârșit de mai și început de iunie și în Capitală, cu averse, însoțite uneori și de furtuni și descărcări electrice. Temperaturile se vor situa în această perioadă în jurul a maxim 20 de grade Celsius.

 

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: