Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenție! Avertismentul unei mame căreia i-a murit bebelușul în urma unui gest pe care îl fac toți părinții!
Atenție! Avertismentul unei mame căreia i-a murit bebelușul în urma unui gest pe care îl fac toți părinții!

Atenție! Avertismentul unei mame căreia i-a murit bebelușul în urma unui gest pe care îl fac toți părinții!

O mamă îi avertizează pe părinţi să nu-și mai sărute bebelușii nou-născuți pentru că acest lucru i-ar putea ucide. Femeia a vorbit după ce copilul ei și-a pierdut viața.

Mama a lansat acest apel într-un clip video pe care l-a postat pe Tik Tok. Cu acest prilej ea a povestit ce a pățit micuțul bebeluș pe care l-a adus pe lume. Înregistrarea video a mamei disperate a strâns 1,4 milioane de vizualizări după cum relatează publicația Mirror.

O mamă i-a avertizat pe părinţi nu îşi sărute bebeluşii, în zilele de după naștere, după ce fiul ei nou-născut a murit din cauza unei infecţii, relatează Mirror. Femeia a relatat, în clipul pe care l-a postat pe Tik Tok tragedia prin care a trecut la câteva zile după naștere. Ea a arătat că și-a sărutat fiul, iar acesta s-a infectat cu un herpes și a murit la doar 11 zile de la naștere.

În clipul pe care l-a postat, femeia a relatat că a luat virusul în perioada în care a stat în spita, așteptând să nască.

Clipul s-a viralizat pe rețelele de socializare

Dakota Elizabeth Gross a împărtăşit povestea ei tragică pe Tik Tok, iar videoclipul s-a viralizat, fiind văzut de peste 1,4 milioane de oameni. Dakota a arătat mai multe fotografii cu ea și cu fiul ei nou născut.

Femeia a născut pe 11 februarie 2019, însă după șase zile de la naștere, micuțul a fost internat la spital și a fostg diagnosticat cu un herpes. A mai trăit doar cinci zile, după ce a ajuns la spital și a murit din cauza infecției pe care a căpătat-o

„Indiferent de cât de mult am încercat, nu am putut să îl protejez. Dar vă rog, spălaţi-vă pe mâini, nu le atingeţi gura și nici nu îi sărutaţi… ei nu pot lupta împotriva infecțiilor”, a spus femeia.

Sfaturile specialiștilor

Dakota Elizabeth Gross a atras atenția părinților că bebelușii nu au un sistem imunitar și, drept urmare, nu pot lupta împotriva infecțiilor.

„Bebeluşii nu au un sistem imunitar, nu se pot lupta cu germenii. Doar l-am atins. Se întâmplă. Este real”, a mai spus ea.

Dakota nu știe cu siguranță cum s-a infectat fiul ei, însă crede că acest lucru s-a petrecut când era în spital. Deși una dintre ipotezele luate în considerare de medici a fost că virușii ar fi fost transmiși de câinele familiei, ea respinge un astfel de scenariu.

Virusul herpes se poate transmite foarte uşor, chiar dacă persoanele nu ştiu că sunt infectate. Unii experţi sfătuiesc părinții să evite să-și sărute bebeluşii pe buze, în primele luni după naștere, și îi sfătuiesc să se spele pe mâini cu atenție, de fiecare dată când îi ating. De asemenea aceștia recomandă evitarea contactului cu animalele.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: