Avertismentul lui Julian Assange pentru toţi jurnaliştii din lume: „Cu toții suntem...”

Avertismentul lui Julian Assange pentru toţi jurnaliştii din lume: „Cu toții suntem...”

Jurnalistul John Pilger a emis un avertisment puternic de la co-fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, care a spus că persecuția sa este destinată să „ucidă disidența”.

„Vorbește acum”, spuse Pilger sau înfruntă „tăcerea unui nou tip de tiranie”. Assange execută în prezent o pedeapsă de 50 de săptămâni în închisoarea de maximă siguranţă Belmarsh. Iar autoritățile americane caută extrădarea lui pentru rolul său în publicarea documentelor clasificate, acuzându-l de spionaj.

Vorbind ieri la un miting, Pilger a transmis un mesaj al editorului WikiLeaks care, dacă va fi extrădat în SUA, ar putea fi condamnat la 175 de ani de închisoare: „Nu sunt doar eu. Suntem cu toții. Toți jurnaliștii și toți editorii care își fac treaba sunt în pericol",a transmis jurnalistul.

John Pilger a deschis evenimentul cu un discurs impresionat spunând mulţimii adunate: „Comportamentul guvernului britanic față de Julian Assange este dizgraţios. O profanare asupra noțiunii de drepturi ale omului. Nu este exagerat să spunem că tratamentul și persecuția lui Julian Assange sunt modele ale dictaturilor".

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pericolul cu care se confruntă Julian Assange se poate răspândi cu ușurință printre redactorii ca The Guardian, New York Times, Der Spiegel, El Pais- Spania, Sydney Morning Herald și multe alte ziare care au publicat dezvăluirile WikiLeaks despre minciunile și crimele guvernelor noastre”, a continuat Pilger.

„Apărându-l Julian Assange ne apărăm drepturile noastre cele mai sacre”, a avertizat Pilger. „Vorbește acum sau te vei trezi într-o dimineață cu un nou tip de tiranie”, notează wsws.

John Pilger Richard este un jurnalist australiano-britanic producător de filme documentare care locuiește în prezent la Londra. Începând cu primii săi ani de activitate (corespondent de război în Vietnam), Pilger este un critic înverșunat al politicii externe americane și britanice, politici pe care le consideră a fi conduse de o agendă imperialistă. Practicile mass-mediei mainstream au fost, de asemenea, criticate în lucrările sale.