Evenimentul Zilei > Social > Avertisment pentru români! Alimentele ultra procesate pot duce la probleme de sănătate grave. La ce este indicat să renunți
Avertisment pentru români! Alimentele ultra procesate pot duce la probleme de sănătate grave. La ce este indicat să renunți

Avertisment pentru români! Alimentele ultra procesate pot duce la probleme de sănătate grave. La ce este indicat să renunți

Un studiu făcut de Universitatea din Haifa a demonstrat că alimentele ultra procesate duc la hipertensiune arterială și pot agrava multe alte probleme de sănătate.

Studiul a mai arătat că alimentele ultra-procesate cresc riscul de exces de grăsimi în sînge (hiperlipidemie) și favorizează creșterea în greutate.
Aceste alimente foarte consumate de populație cresc riscul de inflamaţie în rândul persoanelor care suferă de boala ficatului gras, cei mai predispuși fiind fumătorii. Acestea conțin și aditivi pentru a rezista mai mult în casa fiecăruia și pentru a avea un gust la care cu greu renunți.

Alimentele ultra procesate- mare pericol pentru organism

În urma unui studiu ale cărui constatări au fost publicate în jurnalul ştiinţific Liver International, o echipă de cercetători de la UH, Centrul Medical de la Universitatea din Tel Aviv şi de la Universitatea Washington din Seattle au descoperit că un aport sporit de alimente ultra-procesate creşte de aproximativ 1,5 ori riscul de hipertensiune arterială, de hiperlipidemie şi de nivel redus de colesterol ”bun” (HDL).

Pe lângă aceste probleme, aceste alimente cresc colosal riscul de a face diabet, accident vascular cerebral şi afecţiuni cardiace şi vasculare.

”Constatările consolidează importanţa consumului de alimente neprocesate, împreună cu reducerea aportului de alimente şi băuturi ambalate, gata pentru consum”, au concluzionat cercetătorii.

Află la ce alimente trebuie să renunți!

– Alimente cu ingrediente adăugate:Mai multe produse conțin aditivi care schimbă gustul și mirosul. Îndulcitorii, coloranții și conservanții se găsesc în sosurile pe care le consumăm zi de zi și este indicat să le folosim doar la ocazii speciale.

– Alimente foarte procesate: alimentele care sunt adecvate consumului imediat și care trebuie supuse unui nivel ridicat de prelucrare. Cele mai nesănătoase sunt prăjiturile, dulciuriurile, chips-urile de cartofi, cereale, cârnați etc.

– Alimente ultra procesate: Acestea sunt produsele pe care le gătești imediat, doar cu ajutorul cuptorului cu microunde. De exemplu: pizza congelată, burger și cartofi congelați, lasagna etc.