Evenimentul Zilei > Actualitate > Avertisment la începerea școlilor. Părinții trebuie să fie atenți la aceste semne
Avertisment la începerea școlilor. Părinții trebuie să fie atenți la aceste semne

Avertisment la începerea școlilor. Părinții trebuie să fie atenți la aceste semne

„Debutul unei viroze simple se aseamănă foarte mult cu primele semne ale infecţiei cu SARS-COV-2”, îi avertizează pe părințiIulia Țincu, medic pediatru la Spitalul „Victor Gomoiu” din București.

Țincu a explicat duminică, la B1 TV, că părinții trebuie să fie atenți la orice semn de îmbolnăvire și să-i testeze acasă, cu teste rapide, pe cei mici la primele semne de boală.
În acest fel s-ar putea preveni transmiterea virusului după începerea școlii, în data de 13 septembrie.

Cum se poate evita o explozie a îmbolnăvirilor după 13 septembrie?

„Am văzut un val nou de vârsta pediatrică infectaţi cu SARS-COV-2. Încă nu putem trage concluziile finale pentru că încă nu vorbim de începerea şcolii și criteriile epidemiologice cu aglomerarea care duc la infectare chiar şi în rândul populaţiei pediatrice. Suntem şi noi pregătiţi, aşteptând cu multă precauţie ceea ce se va întâmpla în momentul în care cei mici vor reveni în bănci”, a precizat medicul.
Redeschiderea şcolilor se poate realiza cu succes dacă se ține seama de trei factori importanţi:responsabilitatea familiilor în ceea ce înseamnă pregătirea igienei legate orice formă de colectivitatea; pregătirile care țin de şcoală: distanţarea băncilor, aerisirea claselor; reglementările autorităților care trebuie să pună condițiile desfăşurării activităţii didactice la punct, să tragă toate semnalele de alarmă, să ne tină la curent cu nivelul de îmbolnăvire şi să asigure condiţiile pentru o sanitaţie bună.
Medicul pediatru a mai precizat că debutul unei viroze simple se aseamănă foarte mult cu primele semne de boală ale infecţiei cu SARS-Cov-2: tuse febră, rinoree, durere la nivelul gâtului şi simptomatologie digestivă.

Tocmai de aceea, chiar dacă nu putem diferenţia infecţiile, testarea rapidă (cu antigen) ne poate semnala prezența virusului SARS-Cov-2. Și chiar dacă acestea nu sunt sigure 100% sigur, ele reprezintă o primă cale de testare.

Ce pot face părinții?

„Părinții să privească cu optimism acest nou debut al anului şcolar, pentru că aşa dorim să ne creştem copiii, indiferent de boli şi pandemie. Există căi prin care putem combate infectarea. Regulile persoanele de igienă, păstrarea dezinfectantului în ghiozdan și spălarea mânilor frecvent. NU putem spune lipsa socializării, pentru că asta ar însemna să-i privăm de o caracteristică a vârstei lor. Purtatul măştii și o bună imunizare, la toate grupele de vârstă pentru care vaccinul este aprobat, aduce un plus valoare prevenţiei”, a mai declarat medicul Iulia Țincu, potrivit gandul.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: