Evenimentul Zilei > Social > De fiecare dată când consumi acest aliment îți scurtezi viața cu 36 de minute. Cu ce poți compensa?
De fiecare dată când consumi acest aliment îți scurtezi viața cu 36 de minute. Cu ce poți compensa?

De fiecare dată când consumi acest aliment îți scurtezi viața cu 36 de minute. Cu ce poți compensa?

Viața are „un gust” destul de bun de fiecare dată când este implicat şi un hot dog, dar ar putea acest aliment să vă scurteze viața? Un nou studiu sugerează că este posibil aşa ceva.

Noile cercetări de la Universitatea din Michigan au descoperit că mâncatul unui singur hot dog îți ia 36 de minute din viață.

Înr-un studiu publicat luna aceasta în revista Nature Food, cercetătorii au analizat 5.853 de alimente din dieta SUA şi au măsurat efectele în minute de viaţă sănătoasă câştigate sau pierdute.

„Am vrut să facem o evaluare a efectelor benefice şi dăunătoare ale alimentelor în întreaga dietă”, a declarat Olivier Jolliet, autor principal al lucrării.

Echipa a venit cu un indice care calculează sarcina benefică sau dăunătoare pentru sănătate în minute de viaţă sănătoasă.

„De exemplu, se pierd 0,45 minute pe gram de carne procesată sau se câştigă 0,1 minute pe gram de fructe. Ne uităm apoi la compoziţia fiecărui aliment şi apoi înmulțim acest număr cu profilurile alimentare pe care le-am dezvoltat anterior”, Jolliet spus.

Unul dintre alimentele pe care cercetătorii le-au măsurat a fost un hot dog standard de vită

Cele 61 de grame de carne procesată duc la pierderea a 27 de minute de viaţă sănătoasă, a spus Jolliet – dar când au fost luate în considerare ingrediente precum sodiul şi acizii graşi trans, valoarea finală a fost de 36 de minute pierdute.

Consumul de alimente precum nuci, leguminoase, fructe de mare, fructe şi legume fără amidon, pe de altă parte, are efecte pozitive asupra sănătăţii, a constatat studiul.

„Trebuie să fii îngrijorat că hot dog îţi iau ani și ani  din viață?

„Cred că dacă mănânci hot-dogs ca Joey, acesta ar putea fi un moment decisiv în viața ta, pentru a reduce poate puțin”, a spus nutriționistul  Christy Brissette. Dacă vă bucurați de un hot dog din când în când, e bine. Toată lumea vrea să aibă alimente distractive în viața lor… și asta este, spune expertul.

În competiție, Joey a mâncat cel puțin 1.094 de hot-dogs, adăugând până la 39.384 minute libere din viața sa, sau puțin mai mult de 27 de zile. Joey s-a amuzat la studiu, şi a scris: „Interesant, s-ar putea să trebuiască să mănânc mai multe nuci pentru a mă întoarce”, spune campionul alimentar Joey Chestnut.

Alimentele care îţi redau 15 minute din viața ta

Același studiu sugerează: consumul de alimente precum arahide sărate, somon la cuptor și orez cu fasole este echivalent cu adăugarea a 10-15 minute în viața ta.

În mod interesant, studiul a constatat, de asemenea, că sandvișurile cu unt de arahide și jeleu au fost asociate cu un plus de 33 de minute de viață sănătoasă și fericită.

Brissette spune : „Concentrați-vă pe cifrele 80-20 când vă gândiți la dieta dumneavoastră. Optzeci la sută din timp, încercați să alegeți unele dintre acele alimente mai hrănitoare care vă vor ajuta să vă extindeți viața”, a spus Brissette. „Și apoi 20% din timp merge pentru unele dintre aceste alimente, poate mai puțin hrănitoare, dar distractive, ca un hot dog din când în când”, mai spune nutriţionista citată de abc7news.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: