Evenimentul Zilei > Actualitate > Avea 50 de ani, dar l-au decapitat fără ezitare! Săteni înapoiaţi sau bolnavi mintal?
Avea 50 de ani, dar l-au decapitat fără ezitare! Săteni înapoiaţi sau bolnavi mintal?

Avea 50 de ani, dar l-au decapitat fără ezitare! Săteni înapoiaţi sau bolnavi mintal?

Un incident şocant mai ales pentru iubitorii de animale a fost raportat într-un sat din insulele Bangka Belitung, care formează o provincie a Indoneziei, în largul coastei de sud-est a insulei Sumatra.

Un crocodil a cărui vârstă a fost estimată la aproximativ 50 de ani a fost prins, ucis și apoi decapitat de sătenii superstițioși din estul Indoneziei.

Când a fost descoperit cadavrul uriaşei reptile s-a constatat că sătenii îi smulseseră şi dinţii din cauza unor superstiţii locale.

Crocodilul care măsura 4 m şi jumătate a fost prins într-o plasă specială în care a şi murit epuizat după două zile în care s-a zbătut printre lamele acesteia.

După ce l-au scos din apă, sătenii din insula Bangka au decapitat crocodilul din cauza faptului că îl considerau demon.

Se pare că uriaşa reptilă i-ar fi terorizat pe săteni, care credeau că mai mulţi dintre ei fuseseră prinşi şi mâncaţi de creatură.

Septian Garo, șeful Agenției de Conservare a Resurselor Naturale Bangka Belitung (BKSDA), a declarat pentru presa locală că a încercat să-i convingă pe liderii comunității să-l lase să se mute crocodilul într-un loc mai sigur.

Totuşi, sătenii s-au opus din cauza unor credinţe vechi conform cărora satul ar fi fost condamnat dacă „demonul” ar fi fost luat în viață.

„Existau convingerea că acel crocodil nu trebuie îndepărtat din sat pentru că este un demon”, a spus acesta.

După uciderea animalului, sătenii au îngropat trupul și capul separat, crezând că acest lucru va împiedica „demonul” să se întoarcă pentru a-i bântui.

În cele din urmă, crocodilul a fost transportat la locul de înmormântare pe cuva unui buldozer.

Un oficial al satului, pe nume Junaidi, a spus: „Corpul și capul trebuie să fie îngropate separat, deoarece acesta este un crocodil demon.

Înainte de a tăia capul, există și un ritual special.”

Septian a spus că a observat asasinări ritualice similare şi înainte, cea mai recentă fiind semnalată în 2016.

În cele din urmă, s-a conformat că respectivul crocodil a fost cel care a ucis mai multe persoane de-a lungul râului Kayubesi în ultimele luni.

Atacurile crocodililor nu sunt neobișnuite în regiune, iar trupul unui bărbat în vârstă de 47 de ani pe nume Ponidi, care locuia în cartierul Kualuh Selatan din Labuhanbatu Utara, a fost descoperit mâncat parțial sâmbăta trecută.

El a fost văzut ultima oară chiar când era târât de un crocodil în râul Simangalam.

sursa: Daily Star

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: