Evenimentul Zilei > Social > Avarie majoră în Capitală. 800 de blocuri au rămas fără apă caldă. Lista cu zonele afectate
Avarie majoră în Capitală. 800 de blocuri au rămas fără apă caldă. Lista cu zonele afectate

Avarie majoră în Capitală. 800 de blocuri au rămas fără apă caldă. Lista cu zonele afectate

Potrivit unui comunicat al Termoenergetica, furnizarea apei calde a fost sistată, joi, pentru circa 800 de blocuri pentru remedierea unor avarii în sistemul de termoficare. Locuințele se află în sectoarele 1 și 6.

Blocurile care au rămas fără apă caldă:

– 177 de blocuri din sectorul 1, până la ora 21,00, având în vedere lucrările ce se efectuează pe Conducta Magistralei DN 800, în porţiunea cuprinsă între Calea Floreasca şi Nicolae Caramfil;

– 267 de blocuri şi Complexul Studenţesc Regie din Sectorul 6, până sâmbătă, ora 14,00, pentru că se fac lucrări la Conducta DN 500, în porţiunea cuprinsă între Calea Giuleşti, Şoseaua Orhideea, Calea Crângaşi şi Şoseaua Constructorilor;

– 347 de blocuri din sectoarele 1 şi 6 până sâmbătă, ora 24,00, deoarece se lucrează la Conducta DN 800, pe Bulevardul Geniului (între Şoseaua Cotroceni şi Bulevardul Drumul Taberei).

Termoenergetica precizează că furnizarea apei calde pentru consumatorii din Sectorul 1 va fi oprită, având în vedere amplasarea acestora în cadrul reţelei, precum şi faptul că CET Griviţa nu a reluat furnizarea agentului termic după finalizarea perioadei de revizie.

Lucrările sunt esenţiale pentru pregătirea sistemului de termoficare şi funcţionarea acestuia în condiţii de siguranţă în sezonul viitor de încălzire. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, a adăugat Termoenergetica.

Sute de blocuri au rămas fără apă caldă  din cauza reviziilor la rețea

Primăria Capitalei și Ministerul Fondurilor Europene au semnat în noiembrie anul trecut, un contract de finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București, prin care vor fi recondiționați 106 kilometri de traseu de transport al agentului termic, respectiv 212 kilometri de rețea de conducte dintr-un total de 954, respectiv circa 23%.

Valoarea finanțării nerambursabile acordate prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) se ridică la 300 milioane euro.

Potrivit informaților publicate, cu numai o zi în urmă,  pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica, sute de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă sau se confruntă cu o furnizare deficitară a acesteia din cauza reviziilor la rețea.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: