Evenimentul Zilei > Actualitate > Autostrada Soarelui, sub presiunea turiștilor care vor să ajungă pe Litoral. Aglomerație de la prima oră
Autostrada Soarelui, sub presiunea turiștilor care vor să ajungă pe Litoral. Aglomerație de la prima oră

Autostrada Soarelui, sub presiunea turiștilor care vor să ajungă pe Litoral. Aglomerație de la prima oră

Odată cu apropierea weekendului, drumurile spre stațiunile de la Marea Neagră s-au aglomerat din cauza celor care vor să-și petreacă finalul de săptămână la soare, pe Litoral.

Vineri, încă de la prima oră, Autostrada Soarelui s-a umplut de autoturismele turiștilor dornici să ajungă la Mare. Aceștia circulau bară la bară, înaintând cu greu spre Constanța.

Vinerea a devenit cea mai aglomerată zi pe Autostrada Soarelui, în această perioadă de vară. Românii pleacă dimineața spre stațiunile de la Marea Neagră, fie pentru distracție de un weekend, fie pentru a-și începe sejurul.

Centrul Infotrafic al Poliției Române a transmis o informare cu privire la condițiile de trafic, înregistrate în această zi, de 20 august, pe șoselele care duc spre Constanța.

„La această oră se circulă în condiții de fluență pe principalele artere, în special către zonele turistice de pe litoral sau de pe Valea Prahovei. Ne așteptăm ca în cursul zilei valorile de trafic să crească pe aceste tronsoane rutiere, având în vedere că este final de săptămână”, a anunțat Ramona Tudor, de la Centrul Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Recomandările polițiștilor rutieri pentru șoferi

Potrivit spuselor sale, polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să respecte indicațiile rutiere și limitele de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. De asemenea, șoferii trebuie să fie atenți și să respecte semnalele polițiștilor de pe teren care urmăresc fluidizarea traficului.

„Pentru reducerea riscului rutier, le recomandăm șoferilor să respecte indicațiile rutiere și în special limitele de viteză, dar și semnalele polițiștilor din teren, pentru fluidizarea circulației. Să se asigure că semnalizează la schimbarea direcției de mers sau a benzii de circulație și să pună în funcțiune luminile de avarie atunci când e o coloană care oprește sau încetinește brusc”, a mai spus Ramona Tudor, de la Centrul Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Reprezentantul Centrului Infotrafic le-a mai recomandat șoferilor care circulă pe autostrada să nu circule sau să oprească pe banda de urgență și să acorde prioritate la părăsirea spațiilor de servicii

Este important ca pe autostradă să acorde prioritate la părăsirea spațiilor de servicii și să nu circule sau să oprească pe banda de urgență. De asemena, recomandăm să își planifice din timp călătoria,  luând în considerare și folosirea unei rute alternative, pentru a evita zonele aglomerate”, a subliniat Ramona Tudor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: