Autostrada Pitești-Sibiu. Ce se întâmplă anul acesta și ce va fi în 2024

Autostrada Pitești-Sibiu. Ce se întâmplă anul acesta și ce va fi în 2024

Autostrada Pitești-Sibiu va fi aproape gata în 2024, pentru că lucrările de construcție încep de anul acesta, a anunțat prim-ministrul Florin Cîțu.

Autostrada Pitești-Sibiu este unul dintre cele mai așteptate drumuri de către șoferii din România. Ar fi prima traversare la nivel de autostradă a munților Carpați.

Premierul Florin Cîțu a vorbit, la Radio Guerilla, despre proiectele de investiții în infrastructură. El a spus că principalul obiectiv este traversarea Carpaților.

Prim-ministrul a spus că, deocamdată, porțiunea de autostradă Comarnic-Brașov are un statut incert. În schimb, spune Cîțu, încep lucrările la autostrada Pitești-Sibiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autostrada Pitești-Sibiu. Încep lucrările anul acesta

Florin Cîțu este optimist cu privire la prima traversare a Carpaților: Autostrada Pitești-Sibiu

„Anul acesta va începe și construcția pentru Pitești-Sibiu”, a spus șeful executivului.

„Nu știu dacă va fi gata până în 2024, dar cea mai mare parte a construcției trebuie să fie gata”, a adăugat Cîțu.

„Nu există niciun motiv să nu facem acum autostrada. Avem bani, avem fonduri europene, trebuie făcută”, a adăugat el.

„Dar autostrăzile nu sunt singurul obiectiv al Ministerului Transporturilor. Avem acolo companiile de stat, multe dintre ele cu pierderi. Avem CFR-urile, trebuie rezolvată această problemă”, a încheiat acest subiect premierul.

Cât costă autostrada Pitești-Sibiu

În august anul trecut, Florin Cîțu, pe atunci ministru de Finanțe, publica un act important despre această autostradă. Este vorba de un document de prioritizare a marilor proiecte de investiții publice. Autostrada Sibiu-Pitești va costa 18.590.520.000 lei (18,6 miliarde) și are ca termen de finalizare anul 2027.

Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 a Autostrăzii Pitești-Sibiu a fost semnat în luna mai 2020 de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Este anul autostrăzii Sibiu-Pitești. Avem secțiunea 1 în lucru, antreprenorul austriac s-a organizat impecabil. Pe secțiunea 5 se va semna contractul pe data de 11, s-au rezolvat contestațiile”, spunea, atunci, directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță.

Care va fi structura autostrăzii de pe Valea Oltului

Segmentul de autostradă pe Valea Oltului, de la Sibiu la Piteşti, va avea o lungime de 123 kilometri. Autostrada e împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti.

Autostrada Piteşti-Sibiu va completa rețeaua de transport modern din țara noastră, fiind parte din Coridorul 4 Pan-European.