Evenimentul Zilei > Politica > Autoritățile au luat urma lui Cristian Rizea, după ce s-a lăudat că a votat la alegerile din Republica Moldova. VIDEO
Autoritățile au luat urma lui Cristian Rizea, după ce s-a lăudat că a votat la alegerile din Republica Moldova. VIDEO

Autoritățile au luat urma lui Cristian Rizea, după ce s-a lăudat că a votat la alegerile din Republica Moldova. VIDEO

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova (CEC) solicită explicații de la biroul electoral, după ce fostul deputat român Cristian Rizea s-a lăudat pe Instagram că și-a exercitat dreptul la vot.

Autoritățile CEC din Republica Moldova sunt pe urmele fostului deputat român Cristian Rizea, după ce acesta s-a lăudat pe Instagram că s-a prezentat la vot, exercitându-și astfel dreptul unui cetățean al Republicii Moldova.

Fostul parlamentar a postat pe platforma de socializare amintită un videoclip în care a precizat că și-a exercitat dreptul constituțional de a vota, prezentând audienței sale și buletinul cu ștampila de vot.

CEC cere explicații. Rizea nu are cetățenie

„Sunt în fața secției unde mi-am exercitat dreptul constituțional de a vota, la sediul munci și al familiei, aici am votat de fiecare dată, de 3 ani și jumătate de când mă aflu în R. Moldova. Uitați aici și buletinul și ștampila că am votat pe 11 iulie. Asta înseamnă, dovada certă, că sunt cetățean al Republicii Moldova”, a declarat Cristian Rizea în videoclipul postat pe Instagram.

Ca urmare a postării publicate de către fostul deputat român, CEC din Republica Moldova au solicitat mai multe informații de la biroul electoral la care a votat Cristian Rizea. Autoritățile vor să clarifice situația, în contextul în care CEC a decis ca Rizea să fie exclus din cursa parlamentară întrucât nu deține cetățenia Republicii Moldova.

Fostul deputat Cristian Rizea, exclus de pe listele Partidului NOI

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi, a negat afirmaţiile lui Rizea şi spune: Partidul Politic „NOI” a prezentat procesul verbal nr.2 al Consiliului Naţional Politic, prin care a exclus poziţia numărul doi din lista de candidaţi, a spus Lebedinschi.

Rizea, care este condamnat în România pentru acte de corupție, s-a retras după ce CEC a stabilit că acesta nu poate rămâne în cursă deoarece nu deține cetățenie moldovenească valabilă.

„Reprezentanții CEC au dat o adresare către partid spunând că din informațiile lor, eu nu aș avea cetățenia valabilă. Neprezentând niciun document în acest sens. Le-am solicitat prin două adrese să îmi pună la dispoziție documentul care spune asta. Buletinul și pașaportul le am, nimeni nu mi le-a cerut înapoi. Nicio instituție a statului nu are curaj să dea o hârtie, să-și asume responsabilitatea cu o semnătură, pentru că știe că e penal. Mâine avocații mei depun în instanță și suspendarea acestui act administrativ și contestarea acestui act abuziv, semnat de Maxim Lebedinschi, el a fost raportor în cadrul Partidului NOI. Am ieșit pentru că pun mai presus de mine interesul partidului”, a declarat Cristean Rizea la acea vreme.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: