Australian Open în pericol? „Ar trebui luată în calcul sănătatea jucătorilor”

Australian Open în pericol? „Ar trebui luată în calcul sănătatea jucătorilor”

„Australian Open, primul turneu de Grand Slam, ar trebui reprogramat în lunile mai răcoroase”, e de părere profesorul David Caroly, cercetător la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), o agenție a guvernului federal australian care se ocupă cu cercetarea științifică

Organizatorii turneului Australian Open care va începe luni, 20 ianuarie, au anunțat introducerea unui sistem de măsurare a poluării care va antrena suspendarea meciurilor dacă va fi atins un anumit grad. Melbourne este unul dintre orașele afectate de incendiile care fac ravagii în sud-estul Australiei. De asemenea, în situațiile în care se va ajunge la un anumit grad de poluare se va discuta cu serviciul medical, în cazul care s-ar impune întreruperea partidei. Organizatorii au dat asigurări că Jocul va fi suspendat dacă totalul de particule fine solide şi lichide din aer atinge 200, respectiv al cincilea grad de pe această scară de măsurare a calităţii aerului.

În ciuda acestor măsuri de siguranță, profesorul David Caroly (CSIRO) e de părere că turneul de tenis, Australian Open, ar trebui reprogramat pentru lunile mai răcoroase din an. „Jucătorii vor trebui să se adapteze creșterilor de temperatură în zile caniculare”, a declarat Caroly pentru The Age, citat de dailymail.co.uk. „Ar trebui luată în calcul sănătatea jucătorilor. Ca să nu mai vorbim de spectatori, care se coc adesea în scaunele lor.”

Craig Tiley, directorul turneului Australian Open, a declarat că a existat o dezbatere cu privire la mutarea evenimentului în martie. „Dar având în vedere dezvoltarea noastră extraordinară, calitatea incredibilă a jocului din partea sportivilor și absența unui motiv convingător pentru o mutare, este corect să spunem că această mutare nu a fost luată în serios în ultimii ani”, a mai spus Tiley.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numărul trei mondial, Roger Federer, întrebat asupra necesității mutării Australian Open în lunile mai răcoroase, a spus că nu este îngrijorat. „Nu-mi fac prea multe griji, ca să fiu sincer. Îmi fac griji mai mult pentru toți ceilalți care sunt în foc, în fum.” El a mai spus că „putem rămâne în casă toată ziua, ieșim doar pentru joc și ne întoarcem din nou. Nu este ca și cum am fi blocați în orice moment afară.” El este încrezător că totul va fi bine: „cred că vom trece prin asta și ar trebui să fie bine. Nu ar trebui să se mute turneul în altă lună, nu cred.”

Programul românilor pe tabloul principal la Australian Open

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) va debuta marți la Australian Open, în compania lui Jennifer Brady (24 de ani, locul 49 WTA). Organizatorii au anunțat pentru moment doar ziua meciului, nu și ora de start.

Luni va intra în scenă Sorana Cîrstea (29 de ani, locul 74 WTA), aflată pe partea superioară a tabloului feminin. A doua româncă din clasamentul WTA va da piept cu Barbora Strycova (33 de ani, locul 33 WTA).

Marți, pe lângă Halep, va debuta la Australian Open și Irina Begu (29 de ani, locul 105 WTA), care se va duela cu Kiki Bertens (28 de ani, locul 10 WTA).