Evenimentul Zilei > Justitie > Aurelian Bădulescu, bun de plată. Curtea de Apel București i-a respins cererea de anulare a amenzii
Aurelian Bădulescu, bun de plată. Curtea de Apel București i-a respins cererea de anulare a amenzii

Aurelian Bădulescu, bun de plată. Curtea de Apel București i-a respins cererea de anulare a amenzii

Fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a fost sancționat de Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării cu o amendă de 2.000 lei, pentru afirmațiile defăimătoare la adresa maghiarilor din județele Harghita, Covasna și Mureș.

Curtea de Apel București a hotărât să respingă solicitarea lui Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei în timpul administrației Firea, de anulare a Hotărârii 296/01.04.2020 a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Fostul viceprimar a declarat: “ungurii ăştia nu sunt chiar aşa de viteji cum credeţi dv. şi sunt şi cam blegi în alte părţi, adică, cu reproducţia stau foarte prost” 

Prin respectiva hotărâre a CNCD, fostul viceprimar al Capitalei a fost amendat cu suma de 2.000 de lei pentru afirmațiile defăimătoare la adresa maghiarilor din județele Harghita, Covasna și Mureș. În emisiunea difuzată pe 8 martie 2019, de postul de televiziune Realitatea TV, realizată de Cosmin Gușă în localitatea Toplița, Aurelian Bădulescu a făcut afirmații precum “ungurii ăştia nu sunt chiar aşa de viteji cum credeţi dv. şi sunt şi cam blegi în alte părţi, adică, cu reproducţia stau foarte prost” sau “aş dori să i-o repet de foarte multe ori acestui bozgor împuţit”.

Nici postul de televiziune Realitatea TV n-a scăpat de amendă

Aceeași emisiune a fost analizată și de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), care în ședința 23 aprilie 2019 a constatat că moderatorul nu şi-a îndeplinit obligaţia legală instituită în sarcina sa la art. 40 alin. (4) din Codul audiovizualului, în sensul de a solicita ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea. CNA a constatat cu acel prilej că subiectul nu a fost tratat cu imparţialitate şi echilibru, pentru a fi asigurată o distincţie clară între fapte şi opinii, iar atitudinea moderatorului nu a fost în concordanţă cu normele care obligă la informarea obiectivă a publicului.

Potrivit justnews, CNA a dispus atunci sancționarea radiodifuzorului S.C. REALITATEA MEDIA S.A. cu amendă în cuantum de 15.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 şi ale art. 40 alin. (2 şi 4) şi 64 alin. (1) lit. a) din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Aurelian Bădulescu  nu este la prima abatere de acest gen

Fostul viceprimar a fost sancţionat de Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării cu o amendă tot de de 2.000 lei, pentru discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate la adresa comunităţii LGBT.

Potrivit CNCD, Aurelian Bădulescu a afirmat: Aaa…anormalitatea şi homosexualitatea şi bulangii îi transformăm acum în progresişti. Ca femeie, eu cred că ar trebui să vă opriţi din discursul asta cu bulangii… Şi cum să îi fac? Homosexuali, progresişti? Dar procurişti pot să le spun?

Afirmaţiile reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată, precizează Consiliul. Pentru constatare au votat opt membri, iar şapte s-au pronunţat pentru amendă, mai precizează CNCD.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: