Evenimentul Zilei > Social > Au plecat într-o vacanță de vis, dar au nimerit în iadul flăcărilor! Zeci de turiști salvați pe mare din mijlocul devastatoarelor incendii
Au plecat într-o vacanță de vis, dar au nimerit în iadul flăcărilor! Zeci de turiști salvați pe mare din mijlocul devastatoarelor incendii

Au plecat într-o vacanță de vis, dar au nimerit în iadul flăcărilor! Zeci de turiști salvați pe mare din mijlocul devastatoarelor incendii

Paza de coastă a Turciei s-a implicat în evacuarea turiștilor care fug din calea incendiilot devastastoare.

După ce au fost avertizați să evacueze hotelurile să evacueze hotelurile în care erau cazați, turiștii din stațiunea Bodrum de pe țărmul Mării Egee s-au refugiat pe malul mării, de unde au fost îmbarcați în bărcile de salvare trimise de Paza de Coastă, relatează presa turcă.

 

Salvați de Paza de Coastă

Unitățile de pază de coastă au condus operațiunea, iar autoritățile au cerut bărcilor și iahturilor particulare să-i ajute pe militari în eforturile de evacuare pe mare a turiștilor, dat fiind că au izbucnit noi incendii sălbatice.

Între timp, numărul morților continuă să crească, Cel puțin șase persoane și-au pierdut până acum viața în incendiile ănfricoșătoare care amenință orașele mediteraneene ale Turcieu. Ultimele victime sunt doi lucrători forestieri, a declarat ministrul sănătății din Turcia. Incendiile cumplite de vegetație s-au extins din păduri spre așezări, amenințând orașe, sate și stațiuni turistice, obligând autoritățile să le evacueze.

Erdogan promite bani sinistraților

 Recep Tayyip Erdogan

Ministrul agriculturii și silviculturii, Bekir Pakdemirli, a declarat sâmbătă că 88 din cele 98 de incendii izbucnite pe fondul vânturilor puternice și căldurii arzătoare sunt sub controlat. Localitățile afectate de incendii din cinci provincii au fost declarate zone de dezastru de către autorități. Președintele Recep Tayyip Erdogan a vizitat zona sâmbătă, inspectând avariile de la bordul unui elicopter.

Vorbind din orașul Manavgat, Erdogan a anunțat că guvernul turc va acoperi chiriile pentru persoanele afectate de incendiu și le va reconstrui casele. El a spus că impozitele, securitatea socială și plățile la credite vor fi amânate pentru cei afectați, iar întreprinderilor mici li se vor oferi credite cu dobândă zero.

„Nu putem face altceva decât să cerem mila lui Allah pentru viețile pe care le-am pierdut, dar putem înlocui tot ce a fost ars”, a spus el.

Erdogan a spus că numărul avioanelor care luptă împotriva incendiilor a crescut de la șase la 13. La operațiuni participă inclusiv avioane din Ucraina, Rusia, Azerbaidjan și Iran, dar și zeci de elicoptere și drone, scrie France24.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.