Evenimentul Zilei > Actualitate > Au pierdut primăria, riscă pușcăria. DNA le dă lovitura!
Au pierdut primăria, riscă pușcăria. DNA le dă lovitura!

Au pierdut primăria, riscă pușcăria. DNA le dă lovitura!

Ultimii doi primari care au condus municipiul Timișoara vor fi judecați într-un dosar instrumentat de DNA care vizează mai multe tranzacții imobiliare în baza Legii 112.

Locuințe pentru VIP-uri

Multe apartamente sau chiar vile întregi au fost vândute la prețuri de nimic unor persoane suspuse, desi acestea nu aveau dreptul să le cumpere conform legii 112.

Printre cumpărători s-au aflat doi foști șefi ai Inspectoratului de Poliție Timiș, Dorel Andraș și Săndel Palade, procurori, între care fostul și actualul șef al DNA Timișoara, Vasile Speriusi, respectiv Tamaș Schiffbeck, șeful Parchetului Militar Timișoara, Radu Ilina sau prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, Vasile Bâc.

Pentru un apartament cu 4 camere, în suprafață de 181 de metri pătrați, procurorul Vasile Bâc a plătit 8.500 de lei. Achiziţia locuinţei a mai fost anchetată, însă dosarul a fost clasat.

O sinucidere învăluită în mister

Tamaș Schiffbeck a plătit 8.300 de lei, în rate lunare, pe parcursul a 10 ani, pentru un apartament de 3 camere  (60 mp) în care a locuit cu chirie doar o lună. Tranzacția s-a perfectat în decembrie 1999, iar peste nouă ani, din economii, procurorul și soția au achiziționat un apartament de 48 mp la Viena.

Anul trecut în luna martie, acesta s-a aruncat de la fereastra biroului său de la etajul VI al clădirii în care funcționează DNA Timișoara. Cauza a fost clasată ca sinucidere.

Fostul șef al Poliției, Dorel Andraș a cumpărat o casă de 280 mp, în timp ce alt șef al instituției, Săndel Palade, a cumpărat un apartament de 64 mp în centrul orașului.

 

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: