Evenimentul Zilei > Actualitate > „Au murit mai mulți oameni decât la Revoluție”. Mesajul unui medic român din străinătate: „Suntem aproape de genocid”
„Au murit mai mulți oameni decât la Revoluție”. Mesajul unui medic român din străinătate: „Suntem aproape de genocid”

„Au murit mai mulți oameni decât la Revoluție”. Mesajul unui medic român din străinătate: „Suntem aproape de genocid”

„Au ajuns să moară în România în ultima săptămână mai mulți oameni decât la Revoluție”, a subliniat medicul Sorin Popescu, stabilit în Austria, în contextul unei discuții pe tema victimelor COVID-19. Cauzele dezastrului sunt reprezentate, în opinia cadrului medical, de relaxarea măsurilor de restricție și eșecul în comunicare.

În România, în săptămâna 11-17 octombrie, au murit „mai mulți oameni decât la Revoluție”, s-a exprimat medicul român Sorin Popescu, stabilit în Austria. Cadrul medical acuză lipsa de voință politică atât în trecut, cât și în prezent față de criza sanitară, acuzând politicienii că nici acum „nu realizează că am trecut de al 12-lea ceas”.

Un medic român din Austria trage semnale de alarmă

„În România se moare de 15 ori mai mult decât în vestul Europei. Au ajuns să moară în România în ultima săptămână mai mulți oameni decât la Revoluție, pentru că am dorit să fim campionii relaxării, și nu am reușit să ajungem la oameni să îi convingem că vaccinarea e singura soluție de a ne întoarce la o viață normală”, a declarat medicul Sorin Popescu.

La ce soluție mai poate apela România în prezent? „Nu știu ce se mai poate face astăzi, suntem ca în fața unui tsunami în care încercăm să punem saci de nisip. Cred că singurul lucru care mai poate fi făcut e ca oamenii să se ducă să se vaccineze astăzi, mâine”, a spus medicul.

„Suntem aproape de genocid”

Sorin Popescu acuză lipsa de voință politică din partea autorităților care au guvernat țara, precizând că „politicienii nu realizează că am trecut de al 12-lea ceas”.

„Fără testare, fără vaccinare, fără certificat verde și fără prevenție, cred că dezastrul încă nu s-a terminat și vom ajunge la cote și mai mari. Așa cum spunea doctorul Arafat, suntem într-o stare de dezastru național, aș putea să spun aproape de genocid”, s-a exprimat medicul Sorin Popescu în cadrul unei intervenții la Digi24.

Aproape 300 de decese în ultimele 24 de ore

Situația pandemică este teribil de gravă în România. OMS a anunțat că se va deplasa în țară pentru a se implica în criza sanitară. Cum a evoluat pandemia de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore? Grupul de Comunicare Strategică a transmis ultimele date.

Până astăzi, 17 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.457.260 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 5.685 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.546 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 217 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 41.781 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 16.10.2021 (10:00) – 17.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 299 decese (146 bărbați și 153 femei), dintre care unul anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: