Au început AUDIERILE personalului medical în cazul arhitectei Casei Poporului. A fost salvată după un accident, însă și-a pierdut viața din cauza INFECȚIILOR contactate în spital, în timpul operațiilor

Au început AUDIERILE personalului medical în cazul arhitectei Casei Poporului. A fost salvată după un accident, însă și-a pierdut viața din cauza INFECȚIILOR contactate în spital, în timpul operațiilor

Poliția Timiș a început audierea personalului medical din cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgență Județean Timișoara. 70 de angajați, medici, asistente, infirmiere, au fost convocați la sediul Inspectoratului pentru a da declarații în cazul morții arhitectei Casei Poporului, Anca Petrescu.

Ancheta a fost deschisă la scurt timp după deces. Tot atunci s-a cerut și efectuat o necropsie. Între timp familia arhitectei reclamă faptul că medicii care au tratat-o oe Anca Petrescu au greșit flagrant și cer daune de 4 milioane de euro.

Anca Petrescu a ajuns la secția de Anestezie – Terapie Intensivă a SCUJT după ce pe data de 5 august 2013 a fost implicată într-un accident rutier pe drumul Timişoara- Lugoj, în apropierea localităţii Izvin, unde un autoturism Kia şi un Logan s-au ciocnit frontal. În urma accidentului arhitecta Casei Poporului a  fost grav rănită, suferind, inclusiv o ruptură de splină. Femeia a fost supusă unui număr de operații și a avut 37 de zile de spitalizare la Timișoara. Apoi arhitecta s-a externat la cererea ei și a familiei. În scurt timp însă, de acasă a ajuns la Urgenețe la Spitalul Floreasca, unde, după o lună de comă,  a murit pe 30 octombrie 2013. Imediat a fost deschisă o anchetă.

Deși medicii timișoreni au reușit să o salveze pe arhitectă după accident,  așa cum a declarat pentru EVZ în inauarie 2014 managerul de atunci al spitalului, pacienta a contactat diverse infecții nosocomiale în timpul ispitalizării, care, netratate corespunzător, au scăpat de sub control.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medic legist: ”Era plină de germeni”

Medicul Gheorghe Alexandrescu, specialistul de la IML București care s-a ocupat de caz, a declarat pentru EVZ că Anca Petrescu a murit în urma infecțiilor nosocomiale contactate în timpul spitalizării postoperatorii. ”Pe foile ei medicale , cu care s-a externat, erau notate aceste lucruri, chiar dacă cu mare discreție, în sensul că nu era scris că pacienta e cu abdomenul infectat, dar au confirmat că pacienta pleacă cu anumite infecții. Poluarea septică cu germeni de spital era foarte mare. Iar organismul ei a cedat treptat. Nu spun că ar fi greșit chirurgii care au operat-o, ci că e vorba de infecții de spital. Și mai spun că nu se poate să fim nesimțiți”, a spus medicul Gheorghe Alexandrescu de la IML București la obținerea rezultatelor probelor analizate.

Pus în fața dovezilor, directorul din acea perioadă al SCUJT, Iulius Jugănaru, a recunoscut, tot în EVZ, că ”au fost episoade cu infecții la diferite aparate”.

Jugănaru a recunoscut pentru EVZ că în timpul spitalizării Anca Petrescu a contactat diverse  infecții nosocomiale, pe care medicii înercau să le combată cu tratament de antibiotice. ”Trebuie precizat că în toate spitalele din Europa exstă infecții nosocomiale. Noi le raportăm corect și am luat toate măsurile, chiar suplimentare, pentru a le reduce. În Europa unul din 18 pacienți contactează o infecție. Doamna Petrescu, pe perioada internării la noi, a avut episoade cu infecții, mai ales că a stat pe diverse aparate la ATI. A fost tratată cu  antibioterapie. În ATI numărul pacienților care contactează infecții e mai mare ca în alte secții, dar afirm că medicii din Timișoara și-au făcut treaba exemplar”, a explicat dr. Jugănaru, pentru EVZ, în ianuarie 2014.