Evenimentul Zilei > Social > Au fost reluate zborurile comerciale. Țările spre care poți călători din România
Au fost reluate zborurile comerciale. Țările spre care poți călători din România

Au fost reluate zborurile comerciale. Țările spre care poți călători din România

După pauza impusă de criza pandemică, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a reluat zborurile, miercuri, deși traficul aerian al României a înregistrat o scădere drastică în ultimele două luni, de circa 98%.

„Pentru întreaga omenire, prima jumătate a anului 2020 a reprezentat din punct de vedere sanitar, economic şi social cea mai mare provocare a secolului. Industria aviaţiei constituie una dintre ramurile economice cele mai grav afectate de măsurile ce au vizat limitarea răspândirii noului virus, măsuri concretizate în anularea a milioane de zboruri şi în interdicţia de deplasare suportată de oamenii de pretutindeni.

În acest context, CNAB a înregistrat, în ultimele două luni, o scădere a traficului aerian de pasageri cu aproximativ 98%”, a anunțat compania.


Liber spre Europa! Tarom reia zborurile comerciale către mai multe țări


Purtătorul de cuvânt al CNAB, Valentin Iordache, a declarat că zborurile către Austria, Germania şi Elveţia au fost reluate, începând de miercuri, de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, iar în funcţie de numărul de ţări care vor fi introduse în săptămânile următoare pe lista verde, traficul va crește.

Valentin Iordache a mai spus că prin deschiderea zborurilor către cele trei ţări, la care se adaugă cele spre Cehia, Grecia, Portugalia şi ţările nordice, care au redevenit operaţionale „ceva mai devreme”, traficul ar putea să ajungă la 10% din cel normal, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus.


Dezvăluirea unui deputat PNL. Lista cu țările în care am putea zbura după 15 iunie


Începând de lunea trecută, avem o listă verde cu 17 ţări unde putem merge şi la reîntoarcere nu mai este nevoie să intrăm în izolare. Pe această listă verde se aflau şi trei ţări către care nu s-au reluat zborurile de luni, pentru că ele erau pe o altă listă dintr-o HG 394 din luna mai, care suspenda zborurile către 12 ţări europene. Începând de astăzi, se poate din nou opera către Austria, Germania şi Elveţia, la revenirea din aceste ţări pasagerii nemaitrebuind să intre în izolare. Se operează în continuare către ţările spre care s-a operat şi pe perioada situaţiei de urgenţă, respectiv a stării de alertă – mă refer la ţările nordice şi la Portugalia. Se operează în continuare Grecia, care este şi pe lista verde”, a afirmat Iordache.

Mai mult, zborurile spre și dinspre Italia, Spania, Franța, Belgia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia și Iran rămân în continuare suspendate.

„De luni au început să se mai opereze şi alte destinaţii către ţări din lista verde. Cu toate acestea, aceşti paşi pe care i-am făcut într-un mod festiv, astăzi, nu sunt suficienţi pentru a ne gândi la un nivel normal al traficului pentru aeroport, întrucât cele mai importante destinaţii pentru Aeroportul Henri Coandă – mă refer la Italia, Spania, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Turcia, alături de alte două destinaţii către care nu avem curse directe – Iran şi SUA- sunt în continuare blocate.

Deci, aceste ţări sunt pe lista de interdicţie, zborurile către aceste ţări fiind suspendate, şi aşteptăm în fiecare săptămână ca INSP (Institutul Naţional de Sănătate Publică n.r.) să ne comunice şi, implicit, să transmitem mai departe introducerea a noi ţări pe lista verde. Să nu uităm că, în cazul unora dintre aceste ţări, putem merge către ele cu autoturismul, cu alte mijloace de transport, zborurile însă sunt în continuare suspendate şi aşteptăm să fim într-o situaţie echitabilă între modurile de transport, adică şi transportul aerian să fie tratat aşa cum este de exemplu tratat transportul rutier”, a atras atenţia Valentin Iordache.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: