Evenimentul Zilei > International > Au fost arestați principalii vinovați ai tragediei din Italia. De ce s-a prăbușit telecabina în care au murit 11 oameni
Au fost arestați principalii vinovați ai tragediei din Italia. De ce s-a prăbușit telecabina în care au murit 11 oameni

Au fost arestați principalii vinovați ai tragediei din Italia. De ce s-a prăbușit telecabina în care au murit 11 oameni

Trei persoane implicate direct în accidentul telecabinei din Italia au fost arestate de anchetatori. O decizie ce avea să se dovedească fatală a fost girată de suspecți.

Polițiștii din Italia au arestat, marți noaptea, trei persoane care sunt bănuite că au stat la baza accidentului telecabinei din Italia. Catastrofă în urma căreia 11 persoane au murit. Fotografiile care au fost realizate de anchetatori, la locul accidentului, arată fără dubii că sistemul de frânare de urgență a fost blocat cu o menghină. Această măsură fusese luată pentru a se evita blocajele continue ale telecabinei.

Cine sunt cei trei vinovați după tragedia petrecută la telecabina din Italia

După audieri care au durat câteva ore, s-a luat decizia arestării a trei posibil vinovați. Este vorba despre Luigi Nerini, în vârstă de 56 de ani, cel care este directorul companiei Ferrovie del Mottarone, ce administrează telecabina, Gabriele Tadini și inginerul Enrico Perocchio, conform jurnaliștilor italieni de la La Repubblica. 

În cazul celor trei s-a schimbat și încadrarea juridică, după cum anunță sursa menționată. În sensul că la infracțiunea de omor a fost adăugată acuzația agravantă legată de eliminarea intenționată a măsurilor de precauție împotriva accidentelor de muncă când aceasta provoacă un dezastru.

Sistemul de frânare a fost blocat de o menghină

Olimpia Bossi, procuror, a afirmat că, din fotografiile făcute de anchetatori, după tragedie, se vede cum sistemul de frânare de urgență părea să fi fost modificat. Fusese fixată o menghină care a blocat frânele, iar ea a fost lăsată deliberat acolo până la noi reparații. Din investigații a rezultat că acest lucru a fost motivat de necesitatea de a evita întreruperile și blocajele continue ale funcționării telecabinei.

Sistemul nu era funcțional, avea nevoie urgentă de reparații și telecabina nu ar mai fi trebuit să plece pe traseu. Dar, chiar directorul companiei a fost cel care a girat acea menghină ce avea să provoace accidentul. Problema a fost că, atunci când cablul s-a rupt, frâna nu a  putut să-și intre în rol pentru că era blocată,

A existat un supraviețuitor al tragediei. Un băiat în vârstă de 5 ani, care se află în stare gravă la spital. El și-a pierdut mama, tată, fratele de 2 ani și străbunicii materni.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.