Evenimentul Zilei > Monden > Au existat cu adevărat oamenii giganţi? Sunt locuitori antici ai Pământului? Ce ne arată documentele. FOTO
Au existat cu adevărat oamenii giganţi? Sunt locuitori antici ai Pământului? Ce ne arată documentele. FOTO

Au existat cu adevărat oamenii giganţi? Sunt locuitori antici ai Pământului? Ce ne arată documentele. FOTO

Giganții sunt fie sunt o rasă de ființe umanoide, mult mai mari decât oamenii normali, fie sunt doar oameni foarte înalți. Pentru prima dată au fost menționați în Biblie unde sunt descriși ca oameni puternici, glorioși și îi compară cu fiii lui Dumnezeu.

În lumea modernă există mulți oameni cu o creștere enormă, care sunt, de asemenea, clasificați ca giganți. Este o boală rară cunoscută sub numele de gigantism. În ceea ce privește prima, există unele legende scrise și unele legale ale existenței lor. Unii spun că există chiar dovezi grele sub formă de rămășițe.

Relatări despre giganţi

Una dintre cele mai vechi relatări despre giganți apare în partea cu Geneza a versiunii King James a Vechiului Testament. În Geneza 6: 4 se spune: „Erau uriași pe pământ în acele zile și, de asemenea, când fiii lui Dumnezeu au venit la fiicele oamenilor și au născut copii lor, aceiași au devenit oameni puternici”

In Ancient Egypt, Life Wasn't Easy for Elite Pets

În versiunea Vechiului Testament după cum se observă scrie: „Erau uriaşi”, apoi scrie au devenit „bărbați puternici”. Acest verset diferențiază în mod clar „fiii lui Dumnezeu și fiicele oamenilor” de giganți. Nu spune: „Au fost fii gigantici ai lui Dumnezeu și fiice ale oamenilor”. Cu toate acestea, nu este încă clar dacă giganții au fost de altă rasă sau dacă tocmai au fost considerați diferiți din cauza staturii lor. Mai mult, nu prea se spune cât de mari erau acești uriași ai Genezei?

Oamenii uriași au fost menționați și în sursele antice grecești. Unul dintre aceștia erau titanii, copiii zeiței Pământului Gaia, care erau uriași monstruoși. S-a menționat că s-au născut din picături de sânge ale lui Uranus – vechiul Dumnezeu grec al Cerului. Potrivit legendei, uriașii titani s-au luptat împotriva zeilor olimpici, dar au fost doborâți către Tartarus, adânc în pământ, după ce Hercule i-a învins.

Ce este un uriaș adevărat?

un alt gigant

Sursa foto: coolinterestingstuff

Acest lucru ne lasă să definim cuvântul gigant, care este aproape imposibil, având în vedere contextul. Erau de fapt umanoizi uriași sau erau oameni extrem de înalți într-o lume de oameni demonstrabil de statură medie, adică ce vedem astăzi?

Relatările despre giganți există peste tot în lume. Legenda greacă are mai mulți uriași, în special ciclopii. Există, de asemenea, legende în Orientul Mijlociu, America de Sud și până în Australia. Figurile evreiești Gog și Magog sunt de fapt recunoscute drept păzitorii Londrei până în prezent. Multe dintre dimensiunile acestor giganți sunt date ca fiind destul de mari  și se remarcă clar că sunt o rasă diferită. Asta nu face ca oamenii extrem de înalți să nu fie supuși întrebării.

Legendă sau adevăr?

Schelete de URIAŞI, descoperite în România. MĂRTURII incredibile ale celor care le-au văzut VIDEO

Cu toate acestea, legendele, miturile și folclorul, deși conțin un sâmbure de adevăr deşi sunt adesea exagerate. Prin urmare, între mituri, legende și Biblie, nu există  de dovezi incontestabile care să răspundă la întrebarea „Au existat giganți în trecut”. Prin urmare, trebuie să apelăm la înregistrările fosile și la posibilele morminte ale uriașilor.

În ceea ce privește mormintele uriașilor, nu există niciunul care să conțină rămășițe semnificative. Dar există morminte vechi care conțin niște oameni foarte înalți şi  umanoizi, dar sunt giganți? Ei bine, ar putea fi giganți biblici.

Imagini cu uriași

Există mai multe fotografii pe internet cu oameni care dezgroapă mormintele uriașilor. Din păcate, acestea nu sunt dovezi. Acestea descriu schelete, alături de oameni care sunt de o proporție atât de mare încât ar trece peste o casă. Din câte ne putem da seama, nicio astfel de creatură nu a existat vreodată. În 1869, un om pe nume George Hull a descoperit un „gigant mumificat” în Cardiff, New York.

Povestea gigantului din Cardiff

A fost odată o maimuță care avea o înălțime de aproape 10 metri. Este cunoscută sub numele de Gigantopithecus blacki. Se crede că au apărut cu aproximativ un milion de ani în urmă și au dispărut cu aproximativ 100.000 de ani în urmă, ceea ce înseamnă că au trăit printre alte specii Homo și chiar cu Homo sapiens.

20130531-000657.jpg

Oasele acestor maimuțe uriașe au produs legende cu  uriași? Este greu de spus, având în vedere că s-au găsit foarte puține oase, chiar și în epoca modernă.

Mai mult, un scriitor rus a expus în lucrarea sa „Chukchi” legenda unui trib de oameni incredibil de înalți.Totuși, aceasta a fost în urmă cu aproximativ două mii de ani, iar în vremea noastră modernă, vânătorii din nord întâlnesc bărbați incredibil de înalți și musculoși.

Şi totuşi, avem gigantii secolului trecut

Robert Pershing Wadlow, a fost numit „cel mai înalt om din istorie”. Robert Wadlow a trăit în perioada 1918-1940 în Alton, Illinois. De-a lungul scurtei sale vieți, el a continuat să crească și, în momentul morții lui Robert Wadlow, înălțimea lui era de 2 m 72 centimetri, un picior – 49 cm și cântărea 199 kg.

}n istoria medicinei din secolul trecut, au fost înregistrați 17 oameni uriași, crescând mai mult de 2,44 m. John William Rogan, a cărui creștere a fost de 2 m 64 cm, a fost al doilea cel mai mare număr de oameni înalți din istorie după Robert Pershing Wadlow. John F. Carroll avea 2 m 63 cm, creșterea unui alt uriaș, finlandezul Vyalno Müllurinne, a fost de 2 m 51 cm, iar Bernard Coyen avea 2 m 48 cm. O altă persoană cu o înălțime non-standard de 2 m 49 cm este Don Kohler, potrivit Wikipedia.

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: