Evenimentul Zilei > EVZ Play > EvZ TV. Au distrus o școală doar în trei ore! Și sunt copii de ciclul primar… VIDEO
EvZ TV. Au distrus o școală doar în trei ore! Și sunt copii de ciclul primar… VIDEO

EvZ TV. Au distrus o școală doar în trei ore! Și sunt copii de ciclul primar… VIDEO

Trei băieți au reușit performanța de a distruge în doar trei ore o școală, respectiv Școala Primară din localitatea Clejani.

Copiii au vandalizat, în după amiaza zilei de 11 septembrie, nu mai putin de 5 clase, cancelaria, grupul sanitar și centrala termică. Doi baieți, Adi (8 ani) și Nico (9 ani) învață chiar la școala din Clejani, în timp ce al treilea băiat, Edi, în vârstă de 10 ani, învață la școala din Milcovățu.

Fotografiile care arată dezastrul făcut de cei trei minori au fost publicate pe site ul  giurgiupesurse.ro. Cei trei băieți și-au risipit nervii și energia pe mobilierul și materialele didactice pe care le-au rupt și le-au împrăștiat , același lucru făcându-l cu ușile , în timp ce au distrus grupul sanitar și centrala termică.

Copiii au deteriorat instalația electrică de la grupul sanitar , doi dintre ei mergând să facă duș, ei fiind găsiți de femeia de serviciu a școlii care venise să facă curățenie.Unul din băieți a revenit la școală pentru a vedea ce se întâmplă, după ce se îmbrăcase, fiind găsit de polițiști pe clădirea sălii de sport.

Miercuri, după orele de curs, femeia de serviciu a venit la școală pentru a face curat. A rămas înmărmurită de ce a găsit. Mobilierul şcolar şi materiale didactice au fost rupte şi aruncate peste tot, uşile sparte, grupul sanitar şi centrala termică distruse, praful de la instinctoare împrăştiat pe tot holul. Dacă nu îi prindea în școală, nu am fi crezut că trei puști ar fi putut produce un asemena dezastru. Doi dintre ei făceau duș pentru că erau murdari. Mâine merg la Prefectură să găsim o soluție pentru ca elevii să poată învăța în continuare în școală, dar până pe 20 septembrie cursurile sunt suspendate”, a declarat pentru EVZ, primarul localității Clejeni, Florin Nidelea.

Micuții au explicat de ce au recurs la acest gest , aceștia spunând că totul a pornit de la o jucărie care a început să cânte și care i-a enervat. „Am observat că un geam este deschis şi am zis să întrăm pentru a vedea ce este înăuntru. Ne-am plimbat prin şcoală, când o jucărie a început să cânte. Este aia care anunţă că este ora trei. Am luat-o şi am aruncat-o în cutia cu jucării, nu a încetat zgomotul. Am dat în ea cu un băţ, care a sărit şi l-a lovit pe ăsta mic. Atunci ne-am enervat şi am început să distrugem totul. Am văzut şi într-un joc ceva asemănător, a fost distractiv până am început să obosim”. La ora actuală se desfășoară o anchetă la care participă și reprezentanți ai DGASPC Giurgiu.