Evenimentul Zilei > Actualitate > Au apărut emoji-urile cu bărbați însărcinați și femei cu barbă. Când vor fi lansate. FOTO
Au apărut emoji-urile cu bărbați însărcinați și femei cu barbă. Când vor fi lansate. FOTO

Au apărut emoji-urile cu bărbați însărcinați și femei cu barbă. Când vor fi lansate. FOTO

Noi emoji-uri ar putea fi prevăzute în cadrul viitoarelor actualizări ale software-urilor telefonice. Printre acestea se numără și figurine care reprezintă bărbați însărcinați, femei cu barbă, dar și transgenderi și persoane non-binare care poartă o sarcină.

Primele cazuri ale bărbaților însărcinați au uimit o planetă întreagă în urmă cu câțiva ani. În prezent, oamenii încep să se obișnuiască cu astfel de situații. Pe persoanele transgender și non-binare însărcinate nu pare să le mai deranjeze că lumea e cu ochii pe ele, iar unele au decis să nu se oprească doar la o singură sarcină.

Autoritățile introduc în legislație prevederi speciale pentru astfel de persoane, în spiritul apărării drepturilor omului. Organizația Unicode Consortium a decis, la rândul său, să susțină persoanele transgender și non-binare însărcinate, precum și femeile cu barbă, din aceleași considerente, și au trecut pe lista finală a emoji-urilor care vin la pachet cu noile actualizări ale software-urilor dispozitivelor electronice o serie de emoji-uri pe măsură.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Emoji-urilor, sărbătorită pe 17 iulie, popularul site Emojimedia a lansat noi imagini cu emoji-urile finaliste alese de organizația non-profit Unicode Consortium, care este responsabilă de noi lansări ale acestor tipuri de figurine. Organizația va aproba emoji-urile în luna septembrie, însă obișnuiește să prezinte o parte dintre ele înainte de hotărârile oficiale, pentru ca oamenii să aibă o idee despre cum vor arăta noile figurine. Presa internațională notează că noile emoticoane vor fi implementate pe parcursul următorului an.

Noi emoji-uri cu persoane transgender însărcinate. Bărbații gravizi nu au fost ignorați. Nici femeile cu barbă

Lista finală a versiunii Unicode 14.0 prevede mai multe alternative pentru emoticoanele cu prinți și prințese. Persoanele care vor da update la software-ul telefonului vor avea la dispoziție 15 combinații diverse de tonuri de piele.

De asemenea, reprezentanții Unicode au decis și inventarea emoji-urilor specifice bărbaților însărcinați. Lista prevede și emoji-uri ce ar reprezenta transgenderi și persoane non-binare care poartă o sarcină.

În anii recenți, organizația a adăugat în listele sale și emoji-uri pentru femei cu barbă, un steag transgender și peste 200 de opțiuni pentru tonuri mixte de piele, potrivit CNN.

Trebuie menționat că lista finală a organizației poate suferi modificări. Reprezentanții acesteia pot să aibă noi momente de inspirație și să vină chiar și cu emoji-uri suplimentare, în spiritul respectării drepturilor omului. Sau dimpotrivă, să renunțe la o parte dintre noile emoticoane.

Figurinele pot să arate diferit, în funcție de sistemul de operare a dispozitivului electronic – Android sau iOS.