Evenimentul Zilei > Social > Au apărut brazii de Crăciun! Pregătiţi-vă, prețurile sunt amețitoare anul acesta
Au apărut brazii de Crăciun! Pregătiţi-vă, prețurile sunt amețitoare anul acesta

Au apărut brazii de Crăciun! Pregătiţi-vă, prețurile sunt amețitoare anul acesta

Crăciunul a reprezentat un motiv de bucurie pentru toţi românii. Nașterea Domnului este sărbătorită în casele oamenilor într-o atmosferă festivă, culminând cu împodobirea bradului. Din acest motiv, românii au grijă să nu le lipsească, indiferent cât ar costa.

Chiar dacă suntem la sfârșit de noiembrie, brazii de Crăciun au apărut în pieţe şi la magazinele de bricolaj. Dar nu numai brazii ne încântă ochii, ci şi ornamentele care abundă în magazine.

Comercianții au venit deja cu brazii de Crăciun, iar prețurile sunt diverse. Depinde de tipul sau de soiul bradului. De exemplu, pentru un brad natural, preţul este între 77 de lei și 5.200 de lei. 

Deşi mai avem câteva săptămâni până la Crăciun, brazii au început deja să fie livraţi în toată ţara

Sandra Staicu, manager companie brazi: ”Cei mai mulți brazi pe care îi cumpăra în perioada asta sunt brazii în ghiveci. Ca să reziste și după sărbători să-i poată planta”.

”Acest brad este adus din Danemarca, are 1,60 m înălțime și costă 360 de lei. Dacă vreți ceva mai ieftin, puteți alege un astfel de brăduț la ghiveci, care are 80 de cm înălțime și costă 120 de lei.

Și brazii artificiali au prețuri diferite. Făcând o analiză a prețurilor de pe diferite site-uri care dau spre vânzare brazi, un român poate să plătească între 18 lei și 5400 de lei, depinzând de tipul, înălțimea, culoarea, dar și alte ornamente sau obiecte pe care le mai oferă în pachet.

Decorațiunile de Crăciun s-au scumpit cu aproape 40% față de anul trecut

Preţul pentru un brad artificial este în medie de 400 de lei. În funcţie de materialul din care este făcut şi de aspectul acestuia, poate depăşi chiar şi o mie de lei. Scumpirile se simt mai ales la decoraţiuni, cu aproape 40% faţă de anul trecut.

Mulţi clienţi spun că anul acesta vor fi mai cumpătaţi, deoarece scumpirile la brazii artificiali şi decoraţiunile de Crăciun vin pe fondul crizei din China. Nu mai există materie primă pentru confecţionarea produselor, iar timpul de livrare e acum de două ori mai mare faţă de perioada dinainte de pandemie, relatează observatornews.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: