Evenimentul Zilei > International > Atenționare pentru toții românii care călătoresc în această țară. MAE anunță grevă generală
Atenționare pentru toții românii care călătoresc în această țară. MAE anunță grevă generală

Atenționare pentru toții românii care călătoresc în această țară. MAE anunță grevă generală

Informație de ultima oră pentru toți românii care vor călătorii în perioada următoare. MAE a anunțat cu puțin timp în urmă. S-a anunțat grevă generală în transporturi.

Atenționarea de călătorie a fost transmisă de MAE și vizează toți românii care vor să călătorească în Italia săptămâna viitoare.

„Sunt preconizate perturbări la nivelul transportului feroviar, aerian, maritim și al transportului local. În ceea ce privește transportul regional și local, sunt asigurate serviciile esențiale între orele 07:00-10:00, respectiv 18:00-21:00. De asemenea, în principalele orașe italiene sunt anunțate manifestații”, anunță MAE.

Pentru mai multe informații cu privire la serviciile afectate de greva generală, cetățenii români sunt rugați să consulte site-urile Ministerului italian al Infrastructurii și Transporturilor, ale administrațiilor publice implicate și ale companiilor de transport cu care intenționează să se deplaseze.

Cetățenii români pot solicita și asistență consulară, precizează MAE.

A doua atenționare într-o săptămână

La începutul săptămânii, Italia s-a confruntat cu vreme extremă, ceea ce a dus la o atenționare MAE pentru românii care au tranzitat țara.

Fenomene meteorologice intense, pentru care s-a emis un cod portocaliu de ploi abundente, sunt anunțate în restul teritoriului regiunilor Liguria şi Piemonte, precum şi în Lombardia, Emilia-Romagna şi provincia autonomă Trento. Consilierul Protecţiei Civile a declarat: „Acesta este doar începutul

Precipitațiile răspândite și persistente nu au lăsat loc pentru alternative. În zona Imperia, centrul de vaccinare Pala Bigauda Asl1 a fost, de asemenea, închis. S-au raportat mai multe inconveniente mai ales în Savona. Multe drumuri au ajuns sub apele Letimbro, care se umflaseră.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: