Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenție, șoferi! CNAIR anunță întrerupere la serviciul de plată a rovinetei prin SMS
Atenție, șoferi! CNAIR anunță întrerupere la serviciul de plată a rovinetei prin SMS

Atenție, șoferi! CNAIR anunță întrerupere la serviciul de plată a rovinetei prin SMS

Serviciul de emitere a rovinietelor auto și a peajului (taxa de trecere pentru Podul de la Fetești - Cernavodă) nu va funcționa în parametri normali în ziua de sâmbătă.

Șoferii care trebuie să-și achiziționeze o nouă rovinietă sau trebuie să achite taxa de trecere (peaj) pentru Podul de la Fetești – Cernavodă vor întâmpina greutăți în accesarea serviciului de plată prin SMS. Acest lucru se va întâmpla sâmbătă, 18 septembrie, din cauza unor intervenții la sistemele informatice.

Printr-un comunicat de presă, Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că serviciul de emitere a rovinietei şi peajului va funcţiona cu intermitenţe în ziua de sâmbătă. Problemele la sistemul informatic se vor manifesta în intervalul orar cuprins între orele 8.00 și 18.00, cât vor dura intevențiile de mentenanță.

CNAIR SA informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că, din cauza unor intervenţii la sistemele informatice ce au implicaţii în funcţionarea corespunzătoare a SIEGMCR ce urmează a avea loc în data de 18.09.2021 în intervalul orar 08:00 – 18.00, emiterea rovinietelor prin intermediul SMS, a portalului www.erovinieta.ro şi a aplicaţiei destinate telefoanelor mobile etarife şi a peajelor prin intermediul punctelor de distribuţie, aparţinând Rompetrol Downstream, prin intermediul SMS, a portalului www.erovinieta.ro şi a aplicaţiei destinate telefoanelor mobile etarife va funcţiona cu intermitenţe”, a transmis CNAIR prin intermediul unui comunicat de presă.

Șoferii care intenționează să se deplaseze sunt sfătuiți să-și ia măsuri de precauție

În aceste condiții, șoferii sunt îndemnați să ia măsuri de precauție pentru a nu fi obligați să-și înrerupă călătoriile programate pentru ziua de sâmbătă, în intervalul orar menționat. Potrivit sursei citate, în aceste condiţii, utilizatorii au obligaţia de a achita tarifele pentru rovinietă prin celelalte mijloace puse la dispoziţie de către CNAIR.

Aceasta pentru ca șoferii să evite aplicarea unor sancţiuni contravenţionale din cauza că nu s-au achitat de obligațiile fiscale ce le revin.

„În aceste condiţii, pentru a evita aplicarea unor sancţiuni contravenţionale, utilizatorii au obligaţia de a achita tarifele prin celelalte mijloace puse la dispoziție de către CNAIR. Informaţii cu privire la acestea se regăsesc pe pagina de internet a CNAIR SA – www.cnadnr.ro, la secţiunea Produse/Servicii”, se mai arată în comunicatul de presă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: