Evenimentul Zilei > Social > Atenţie, părinţi! Nu faceţi această greşeală când luaţi cina cu copiii
Atenţie, părinţi! Nu faceţi această greşeală când luaţi cina cu copiii

Atenţie, părinţi! Nu faceţi această greşeală când luaţi cina cu copiii

Mulţi părinţi fac greşeala să lase copiii să guste, mai ales la cină, un pic de alcool. Un studiu arată că este cea mai mare greşeală.

Un nou studiu a dezvăluit că acei copii care consumă băuturi alcoolice la cină cu părinții lor, devin alcoolici într-un procent de 85%.

Cercetătorii australieni au investigat dacă furnizarea de alcool în copilărie, poate fi asociată cu probleme din viața ulterioară. Expunerea la o cantitate mică de alcool în copilărie a fost asociată cu problemele  din viaţa a celor care li s-a permis să bea la masă cu părinţii, se arată în studiu.

„Părinții ar trebui să se gândească de două ori înainte să le permită copiilor lor minori să încerce alcoolul”, a declarat autorul principal al studiului, Alexandra Aiken, la Centrul Național de Cercetare a Drogurilor și Alcoolului, Australia.

„Cercetările noastre arată că există o legătură între părinții care le furnizează copiilor alcool și riscul de a dezvolta ulterior probleme legate cu băuturile alcoolice”.

Experții spun că este ceva obișnuit ca părinții să le permită copiilor lor să bea alcool ocazional fiind catalogată ca o „intenție inocentă”. Ceea ce nu se ştie este că furnizarea de către părinți a unor cantități chiar mici de alcool poate accelera inițierea şi încurajarea consumulului suplimentar de alcool, susțin cercetătorii.

Pentru a afla mai multe, au examinat 1.910 pre-adolescenți australieni cu o vârstă medie de 12,9 ani anual pe parcursul a șapte ani. Participanții au fost evaluați  după cantităţile de alcool consumat, după problemele pe care le-au avut din cauza alcoolului,  simptomele caauzate de abuzul de alcool, dependență și tulburare din cauza consumului de alcool.

Rezultatele au arătat că, în rândul celor care nu primesc alcool din alte surse, părinții care le dădeau înghițituri de alcool copiilor lor au avut șanse crescute să consume alcool la maturitate, cu 85% și, respectiv, 70%.

Rezultatele au arătat că pre-adolescenții ar fi putut să nu mai fie dependenți de alcool dacă nu li s-ar fi dat  de mici câteva înghiţituri de alcool la masă. Mai precis, părinţii le-au deschis apetitul pentru băuturile tari, iar consecinţele sunt în majoritatea cazurilor extrem de grave, informează Daily Mail.