Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenţie mare! Instagram va șterge fotografiile cu semnul de mână „OK”
Atenţie mare! Instagram va șterge fotografiile cu semnul de mână „OK”

Atenţie mare! Instagram va șterge fotografiile cu semnul de mână „OK”

Semnul de mână „OK” este considerat de Instagram ca fiind „simbol de ură” , iar utilizatorii ar putea fi interzişi dacă mai publică semnul.

Instagram va începe să șteargă fotografiile persoanelor cu semnul de mână „OK” și ar putea interzice utilizatorii care fac acest lucru în conformitate cu noile reguli ale discursului de ură ale companiei. „Îndepărtăm imaginile cu discursuri sau simboluri de ură, cum ar fi svastici sau semne OK (o mână care semnifică acest lucru) ”, spune un reprezentant al companiei.

Pe 4chan (un forum de anunțuri bazat pe imagini, unde oricine poate posta comentarii și împărtăși imagini) un troll a manipulat mass-media (glumind) să creadă că este codul secret al supremației albe și, desigur, au căzut imediat în capcană.

Inițial, a câștigat proeminență într-un context politic în timpul campaniei prezidențiale din 2016, când Donald Trump a postat semnul în timp ce confirma că este de acord cu ceva. De atunci, simbolul a fost adoptat de adevărații extremiști, dar marea majoritate a persoanelor care postează semnul „OK” o fac inocent. Dar asta nu a contat pentru Instagram.

View image on Twitter

Facebook nu se lasă mai prejos şi blochează un suporter al lui Trump timp de 30 de zile pentru utilizarea semnului „OK” într-o fotografie. Mai mult, la începutul acestui an, o școală din Chicago a cheltuit peste 50.000 de dolari pentru a înlocui un director, deoarece unii studenți au postat semnul „OK” . Iar unui fan de la Chicago Cubs i s-a interzis să facă semnul „OK” la o emisiune de la NBC News, fiind blurată apoi imaginea gestului „ofensator” al mâinii, notează reclaimthenet.

View image on Twitter

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.