Imediat după ce a ajuns în platou, Ioana Popescu i-a mustrat pe cei doi moderatori, "total dezinteresaţi de artă": "În primul rând sunt supărată pe voi pentru că de când m-am apucat serios de artă, v-am invitat la o piesă de teatru. Şi vreau să spun că a venit multă lume, Moculeasca, Vadim Tudor…".

Mă rog, Ioana nu a avut nici poante de balerină, ci mai mult nişte şosete de iarnă cu şireturi. "Da` n-au din ălea tari în bot", vorba lebedei Mădălina Pamfile, care ar fi avut mai multă poftă de balet doar dacă Radu Mazăre ar fi avut rolul principal în Spărgătorul de nuci. Lebăda 2, Daniela Crudu, a tranşat problema repede ca un cuţit încins trecut prin unt: "Eu am o vorbă, balerină la vin alcool".

Cu graţia unei balene eşuate la mal, elanul unui vapor în scufundare, suavă ca un topor aruncat în valuri, cu gingăşie, ca plugul unui tractor care întoarce brazdele, Ioana Popescu se desfăşoară în minutul de cultură. Privirea e drept înainte ca tunul tancului. Artă pură!
În timpul emisiunii ni s-a explicat că de fapt e vorba de un vis din copilărie, acela de a se face balerină, însă mama ei nu a lăsat-o. Vă mulţumim, doamnă!
<script src="http://ivm.inin.ro/js/embed.js?id=DQtMjPTAWy0&amp;width=400&amp;height=303&amp;autoplay=0&amp;wide=true" type="text/javascript"></script>
Bonus, Ioana cântă în japoneză. Probabil, tot un vis din copilărie

<script src="http://ivm.inin.ro/js/embed.js?id=x8UECuYbAgK&amp;width=400&amp;height=303&amp;autoplay=0&amp;wide=true" type="text/javascript"></script>