Evenimentul Zilei > International > Atentatul de la Berlin: Sancțiuni în rândul poliției judiciare
Atentatul de la Berlin: Sancțiuni în rândul poliției judiciare

Atentatul de la Berlin: Sancțiuni în rândul poliției judiciare

Au fost aplicate sancțiuni disciplinare în rândul poliției judiciare din Berlin (LKA), a anunțat Andreas Geisel, ministrul de interne al orașului-stat Berlin.

Potrivit acestuia, anchetatorii dispuneau, cu multe luni înainte de atentatul care a făcut 12 morți, la 19 decembrie, la Târgul de Crăciun din capitala Germaniei, de suficiente elemente pentru ca Anis Amri, un tunisian în vârstă de 24 de ani supravegheat de poliție, să fie arestat.

"Conform experților, elementele (care se aflau atunci în posesia polițiștilor din Berlin) erau de ajuns pentru a obține un mandat de arestare de la Parchet", a declarat Andreas Geisel.

Supravegherea comunicațiilor telefonice ale lui Anis Amri, suspendată la sfârșitul lui septembrie 2016 după mai multe luni de ascultare, a dezvăluit că el era implicat în traficul de droguri organizat, ceea ce făcea arestarea lui "absolut posibilă", a insistat ministrul.

Or, un document emis de poliția berlineză "la 17 ianuarie 2017, dar vizibil antedatat 1 noiembrie 2016", evident pentru a încerca să acopere neglijențe în supraveghere, vorbește numai despre "mic trafic și anestezice", infracțiuni care nu făceau urgentă reținerea lui Anis Amri, a adăugat Andreas Geisel care a vorbit despre "un fals" și "sustragerea infractorului".

Cel mai grav atac jihadist comis pe teritoriul Germaniei a scos la lumină problemele sistemului federal unde competențele în domeniul polițienesc și de supraveghere sunt împărțite între cele 16 landuri și statul federal, scrie Agerpres.

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: