Evenimentul Zilei > Actualitate > ATENTATELE de la Bruxelles. Directorul SRI, Eduard Hellving:„Astăzi, vorbim de un TERORISM GLOBAL”
ATENTATELE de la Bruxelles. Directorul SRI, Eduard Hellving:„Astăzi, vorbim de un TERORISM GLOBAL”

ATENTATELE de la Bruxelles. Directorul SRI, Eduard Hellving:„Astăzi, vorbim de un TERORISM GLOBAL”

Șeful Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellving, a transmis un mesaj de susținere a poporului Belgian, în urma tragicelor evenimente care au avut loc în capital Uniunii Europene și a NATO, Bruxelles. Îm urma atentatelor teroriste, SRI precizează că a luat toate măsurile necesare la nivel național pentru menținerea climatului de siguranță a cetățenilor români. Sistemul Național de Alertă Teroristă se menține la nivelul „Albastru-precaut”, ceea ce înseamnă că, până în prezent, nu există informații care să ducă la o legătură directă între evenimentele de la Bruxelles și riscuri la adresa securității naționale.

Redăm în continuare mesajuldirectorului SRI, Eduard Hellving:

„Serviciul Român de Informații condamnă ferm atacurile teroriste din capitala Belgiei. Suntem alături de poporul belgian și vom continua să oferim sprijin partenerilor noștri instituționali în lupta pe care o ducem împreună împotriva terorismului.

Ceea ce s-a întâmplat în Belgia nu are cum să nu ne afecteze. Astăzi vorbim de un terorism global. Țintele teroriștilor nu mai sunt doar statele, ca entități compacte, ci direct cetățenii, ca entități individuale. Din aceste considerente, nu văd exagerate anumite măsuri de prevenire a oricăror acțiuni de natură teroristă care ar putea pune în pericol securitatea națională. Scopul principal al activității noastre este prevenirea acestor amenințări teroriste. Principalele noastre arme sunt informația și legea. Atunci când viața unui singur cetățean este pusă în pericol, acționăm cu fermitate, folosind instrumentele legale și mijloacele prevăzute de lege.

În România, Sistemul Național de Alertă Teroristă se menține la nivelul „Albastru-precaut”. Acest nivel înseamnă că, până în prezent, nu există informații care să ducă la o legătură directă între evenimentele de la Bruxelles și riscuri la adresa securității naționale. Cu toate acestea, SRI a luat toate măsurile necesare la nivel național pentru menținerea climatului de siguranță a cetățenilor români.

Suntem alături de familiile celor care și-au pierdut viața în urma acestor atacuri criminale și colaborăm, alături de partenerii din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, cu instituțiile similare din spațiul euroatlantic pentru siguranța noastră, a tuturor”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: