Evenimentul Zilei > Actualitate > Atentat terorist asupra unui autocar cu fotbaliști. Sunt cel puțin 5 morți. FOTO
Atentat terorist asupra unui autocar cu fotbaliști. Sunt cel puțin 5 morți. FOTO

Atentat terorist asupra unui autocar cu fotbaliști. Sunt cel puțin 5 morți. FOTO

Explozia unei bombe ucide 4 fotbaliști în Somalia şi mulţi râniți care au fost transportați de urgenţă la spital. Niciun grup terorist nu și-a revendicat încă atacul din orașul portului Kismayo.
Un exploziv plantat într-un autobuz care transporta jucători de fotbal în portul somalian Kismayo a ucis cel puțin cinci jucători, a declarat vineri un ofițer de poliție.

Am confirmat cinci decese și mai mult de 12 răniți și mai avem unii jucători dispăruți, a declarat căpitanul Ahmed Farah, pentru Reuters prin telefon.

Scena unei explozii masive este văzută în capitala Mogadisciu, Somalia, la 14 octombrie 2017. Cel puțin 23 de persoane au murit și multe altele au fost rănite după ce un camion-bombă a detonat în Mogadiscio. (Sadak Mohamed - Agenția Anadolu)

Nu a fost clar cine se află în spatele atacului de vineri seară

Biroul președintelui Mohamed Abdullahi Mohamed, a trimis pe contul de Twitter, mesajul președintelui. Acesta a transmis condoleanțe și a dat vina pe insurgenții al Shabaab, colaboratori cu Al Qaeda, pentru explozie.

Al Shabaab, care dorește să destituie guvernul central și să impună interpretarea sa dură a legii islamice, efectuează frecvent atacuri cu arme și bombe în națiunea Cornului Africii, notează Reuters.

Aşadar, patru jucători de fotbal au fost uciși și alți câțiva răniți când explozia unei bombe a vizat vineri un autobuz care transporta o echipă locală de fotbal în portul Kismayo, a declarat un oficial.

Omar Hussain, un ofițer de poliție local din Kismayo, a declarat pentru Agenția Anadolu că pare a fi o explozie provocată de o bombă, adăugând că se desfășoară investigații suplimentare.

Răniții au fost duși la spitale din Kismayo

„Președintele somalez și-a exprimat condoleanțele pentru moartea tinerilor jucători care au fost uciși de teroriștii al-Shabaab în Kismayo”, se arată în declarația prezidențială transmisă televiziunii de stat somaleze.

Kismayo, capitala administrativă a statului sudic Jubaland, este un oraș portuar major situat la 500 de kilometri sud-vest de capitala Mogadisciu.

Niciun grup nu și-a revendicat încă atacul, dar grupul terorist al-Shabaab, cu sediul în Somalia, deținuse multe atacuri recente în țara Cornului Africii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: