Conform theguardian.com, un păianjen gigantic a devenit vedetă pe Internet după ce a fost filmat având un şoarece între mandibule.

Cel care a filmat grozăvia este Jason Wormal, un comerciant din Coppabella (Queensland), care luni se pregătea să plece la muncă exact în momentul în care vecinul lui l-a invitat să vadă atacul “monstrului cu 8 picioare”.

“Mă pregăteam de plecare şi vecinul mi-a spus: «Vrei să vezi ceva interesant?». I-am răspuns că vreau. Am ajuns la el acasă şi am văzut asta: păianjenul vânător încercând să mânânce şoarecele”, a declarat Wormal.

Filmuleţul s-a distribuit rapid în reţelele de socializare, iar pe Facebook a ajuns la 7.500.000 de vizualizări. Printre cele 41.000 de comentarii, se regăsesc multe păreri care acuză duritatea imaginilor.

Într-o postare ulterioară, Wormal nu părea deloc afectat, ba chiar s-a amuzat datorită episodului ciudat cu păianjenul: “Băieţi, să ştiţi că păianjenul este bine. L-am numit Hermie, l-am adoptat şi acum conduce propria afacere de exterminare, la Coppabella. Aaa, şi acum plăteşte şi chirie. Amuzant.”

Episodul a fost comentat şi de un specialist, Graham Millage, managerul Muzeului Australian de arahnide: “Este prima oară când văd un păianjen cum prinde un şoarece, dar am văzut alţii prinzând un şarpe în pânza lor şi chiar păsări.”

Colega lui Millage, Helen Smith, a precizat că sunt şanse mici în ceea ce priveşte lichidarea şoarecelui doar de păianjen. “Aş fi foarte surprinsă ca un astfel de exemplar să atace un şoarece şi chiar dacă ar fi aşa, nu ştiu dacă veninul ar fi suficient pentru ca păianjenul să aibă timp să reţină rozătoarea. Sunt foarte suspicioasă şi pentru că dacă vă uitaţi, coada şoarecelui este destul de înţepenită, ceea ce arată că era mort de mai mult timp.”