Evenimentul Zilei > Sport > Atacantul care a devenit o prioritate pentru Real Madrid în această vară. Se pun la bătaie 50 de milioane de lire sterline
Atacantul care a devenit o prioritate pentru Real Madrid în această vară. Se pun la bătaie 50 de milioane de lire sterline

Atacantul care a devenit o prioritate pentru Real Madrid în această vară. Se pun la bătaie 50 de milioane de lire sterline

Noul antrenor al celor de la Real Madrid, Carlo Ancelotti, vrea să-l aducă pe „Santiago Bernabeu” pe englezul Dominic Calvert-Lewin, de la Everton.

Dominic Calvert-Lewin (24 de ani), atacantul echipei engleze Everton, ar putea să reprezinte marea lovitură dată în această vară de clubul Real Madrid. Și asta pentru că internaționalul Angliei se află în atenția „galacticilor”.

Atacantul lui Everton a devenit o țintă pentru Real Madrid

Carlo Ancelotti, revenit la Real Madrid, îl vrea pe Dominic Calvert-Lewin, cu care a lucrat până la finalul sezonului trecut la Everton. Așa că „albii” sunt dispuși să pună la bătaie suma de 50 de milioane de lire sterline. Marele obiectiv al celor de la Real, de mai mulți ani, era reprezentat de transferul lui Harry Kane, atacantul celor de la Tottenham. Dar, în cele din urmă, spaniolii s-au reorientat în această vară. Pentru că vârful de la Hotspur ar costa de trei ori mai mult decât Lewin.

Carlo Ancelotti cunoaște foarte vine situația de la Everton, acolo unde a antrenat în perioada 2019 – 2021. Și știe că formația din Liverpool are mari probleme financiare. Așa că încearcă să transfere un atacant apreciat în Premier League. Și asta pentru o sumă rezonabilă, ținând cont de prețurile de pe piață, conform The Sun.

În ultima stagiune a campionatului Angliei, Everton a încheiat pe poziția a 10-a. Și are pierderi de 240 de milioane de lire sterline, consemnate doar în ultimele două sezoane.

A marcat de 21 de ori, în toate competițiile, în ultimul sezon

Dominic Calvert-Lewin a marcat de 21 de ori în ediția 2020-2021, în toate competițiile, sub comanda tehnicianului italian Carlo Ancelotti. Evoluțiile constant bune au atras atenția și selecționerului Angliei, Gareth Southgate, care l-a inclus în lotul pe care se bazează la Campionatul European – 2020. Lewin a intrat pe teren în finalul partidei pe care englezii au câștigat-o la debut, contra Croației, cu scorul de 1-0.

În ceea ce o privește pe Real Madrid, Timo Werner (Chelsea) și Houssem Aouar (Lyon) se află și ei pe lista jucătorilor doriți de Carlo Ancelotti pe „Santiago Bernabeu”.