Evenimentul Zilei > International > Atac terorist la Berlin. Irakianul a încercat să provoace un carnaj pe autostradă!
Atac terorist la Berlin. Irakianul a încercat să provoace un carnaj pe autostradă!

Atac terorist la Berlin. Irakianul a încercat să provoace un carnaj pe autostradă!

Șoferul care a lovit intenționat mai multe vehicule pe o autostradă din Berlin este cercetat acum sub acuzația că ar fi pus în aplicare „un atac motivat de islamism”.

Trei persoane au fost rănite grav când mașina suspectului s-a ciocnit cu vehicule pe autostrada A100 cu puțin înainte de ora 19:00 (ora 17:00 GMT) marți seară. Martorii au declarat că suspectul, un irakian în vârstă de 30 de ani, a susținut că are un „obiect periculos” într-o cutie cu muniție.

În interiorul mașinii nu a fost găsit explozibil. Procurorii susțin că  bărbatul a provocat în mod deliberat trei accidente pe drumul din apropierea centrului Berlinului. Unul a implicat un motociclist care a fost proiectat într-o mașină.  Motociclistul se zbate acum între viață și moarte. Cei trei ocupanți ai mașinii lovite de motocicletă sunt și ei răniți.

Procurorii investighează atacul ca pe unul terorist, dar nu exclud nici varianta ca atacul să aibă legătură cu problemele psihuce ale irakianului. „Din cauza circumstanțelor nu vedem acest lucru ca un accident întâmplător”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al procurorului din Berlin. „Ultimele indicații indică un atac motivat de islamism”.

Cel puțin șase persoane au fost rănite în seria de accidente, din care trei în stare gravă.

Potrivit unor surse citate de site-ul Tagesspiegel, irakianul a strigat „Allahu Akbar” (Dumnezeu este cel mai mare) și „Nimeni nu se apropie, altfel veți muri”. Identificat de mass-media germană drept Samrad A, suspectul locuiește într-un spații de cazare pentru refugiați, iar rapoartele sugerează că s-ar fi putut radicaliza acolo. Este de așteptat să se confrunte cu trei acuzații de tentativă de omor.

Seria de accidente de pe A100 a provocat marți trei ore de închideri pe autostradă, inclusiv în centrul Kurfürstendamm, scrie BBC.

Nu e primul atentat terorist care zguduie ermania după ce cancelarul Angela Merkel a deschis granițele pentru circa u milion de refugiați și imigranți.

Centrul Berlinului a fost vizat și în decembrie 2016, când  Anis Amri a trecut cu un camion printr-o piață de Crăciun aglomerată  ucigând 12 persoane și rănind alte 49 de persoae. Amri a fugit în nordul orașului Milano din Milano, unde a fost împușcat mortal de poliție.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: