Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac sângeros în oraşul german Würzburg. Cel puţin trei morți şi şase răniți
Atac sângeros în oraşul german Würzburg. Cel puţin trei morți şi şase răniți

Atac sângeros în oraşul german Würzburg. Cel puţin trei morți şi şase răniți

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte şase sunt rănite în urma unui atac comis cu armă albă în orașul german Wuerzburg. Atacatorul a fost oprit după ce i s-a tras un glonţ în picior.

Poliţia din Würzburg a anunţat vineri seară arestarea unui suspect, după o „operaţiune majoră” în care părţi ale oraşului au fost închise circulaţiei, transmite Reuters.

Presa locală a relatat mai devreme despre înjunghieri multiple comise în această localitate cu circa 130.000 de locuitori, situată la sud-est de oraşul Frankfurt.

Conform reprezentanților poliţiei, nu există indicii despre existenţa unui al doilea suspect care să fi participat la atac şi populaţia nu este în pericol. Nu au fost furnizate deocamdată informaţii despre cel arestat, scrie Agerpres.

Un alt atac în zona orașului Würzburg

În zona aceluiași oraș din Landul german Bavaria, cu câțiva ani un urmă a avut loc un alt atac sângeros.

Astfel, în luna iulie 2016, un refugiat afgan de 17 ani a rănit mai multe persoane cu un topor și un cuțit într-un tren regional din orașul Wuerzburg, în sudul Germaniei. O agenție apropiată Statului Islamic susține că tânărul era luptător al ISIS.

„Statul Islamic” a revendicat atentatul din trenul german, potrivit agenției sale de știri Amaq. Cinci persoane au fost rănite, dintre care două sunt în stare gravă, după ce au fost atacate cu un topor și un cuțit. Alți 14 pasageri s-au aflat în stare de șoc, potrivit autorităților germane.

Ministrul de Interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann (CSU), a precizat că atacatorul avea 17 ani și venea din Afganistan. Potrivit primelor date disponibile, el ar fi ajuns în Germania în urmă cu doi ani, în calitate de refugiat minor neînsoțit. De ceva vreme locuia în regiunea Würzburg, într-un cămin pentru refugiați din Ochsenfurt. În ultima perioadă, el a fost găzduit de o familie germană.

Poliția verifică posibilul substrat islamist.

Ministrul Herrmann a spus că există informații că tânărul ar fi strigat „Allahu Akbar” (Dumnezeu este mare) înainte de comiterea violențelor. În prezent se verifică posibila sa apartenență la o grupare islamistă teroristă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: