Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac incredibil la o galerie de artă. O tânără este ÎNJUNGHIATĂ de mai multe ori iar publicul priveşte FASCINAT crezând că este vorba despre un act artistic | GALERIE FOTO
Atac incredibil la o galerie de artă. O tânără este ÎNJUNGHIATĂ de mai multe ori iar publicul priveşte FASCINAT crezând că este vorba despre un act artistic | GALERIE FOTO

Atac incredibil la o galerie de artă. O tânără este ÎNJUNGHIATĂ de mai multe ori iar publicul priveşte FASCINAT crezând că este vorba despre un act artistic | GALERIE FOTO

Cu pahare de şampanie scumpă în mâini, relaxaţi şi curioşi, participanţii la vernisarea unei expoziţii, organizate la sfârşitul săptămânii trecute la Art Basel Miami Beach, au privit încântaţi ceea ce credeau că ar fi un act artistic avangardist: o tânără era înjunghiată cu un cuţit de o alta.

Tentativa de omor nu a fost luată în serios de privitori nici după ce victima s-a prăbuşit urlând la pământ, cu hainele pline de sânge iar paza a intervenit pentru oprirea agresoarei. Mulţi au continuat să creadă că agresiunea face parte din “spectacol” chiar şi după venirea poliţiei, preluarea victimei  de către salvare, încătuşarea agresoarei şi împrejmuirea locului “crimei”. Unii au simţit chiar nevoia să aplaude încântaţi de originalitatea şi trăirea cu care a fost susţinut ineditul “act artistic”.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Miami a precizat că agresoare Siyuan Zhao şi-a înjunghiat victima de mai multe ori, fără niciun avertisment anterior. Incidentul s-a produs în holul care ducea către sala în care este expusă intalaţia “The Swamp of Sagittarius”  (Mlaştina Săgetătorului) a două artiste din Miami, Naomi Fisher şi Agatha Wara.

Victima, înjunghiată de mai multe ori, mai ales în apropierea gâtului, a fost transportată la spitalul Jackson Memorial. Viaţa sa nu în pericol.
La scurt timp după reţinerea de către poliţie, Zhao a făcut o confesiune şocantă: “trebuia s-o omor pe ea şi încă vreo două persoane. Voiam s-o văd cum I se scurge sângele afară din corp”, a spus atacatoarea în vârstă de 24 de ani. Atât agresoare, cât şi victima erau simple vizitoatare ale expoziţiei, nu artiste profesioniste.

Un sculptor din New York, Gregg Hill, prezent la vernisaj, a declarat pentru CNN că nici el şi nici alţi participanţi nu au crezut că este vorba despre o agresiune reală. “Oamenii chiar nu şi-au dat seama de ce se întâmplă. Atmosfera era deosebit de linişită. Lumea se plimba de colo colo şi vorbea”, a povestit Hill.

 “Gândurile noastre sunt alături de victimă”, a declarat reprezentanţii galeriei.