Evenimentul Zilei > International > ATAC în Siria: 30 de morți și zeci de răniți în urma unei EXPLOZII a unei mașini-capcană
ATAC în Siria: 30 de morți și zeci de răniți în urma unei EXPLOZII a unei mașini-capcană

ATAC în Siria: 30 de morți și zeci de răniți în urma unei EXPLOZII a unei mașini-capcană

Într-un sat din apropierea orașului sirian Al-Bab, astăzi a avut loc un atac cu mașina-capcană, care i-a vizat pe rebelii care luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI), a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters și AFP.

Aproximativ 29 de persoane au fost ucise și alte câteva zeci rănite în explozia mașinii- capcană.

Rebelii susținuți de Turcia i-au alungat joi pe jihadiști din Al-Bab, ultimul mare fief al SI din nord-vestul Siriei, și din alte două orașe mai mici din apropiere, Qabasin și Al-Bezah, după săptămâni de lupte de stradă.

Atacul cu mașină capcană a vizat birourile forțelor militare și de securitate din Sousian, care se află în spatele liniilor de apărare ale rebelilor la circa opt km nord-vest de Al-Bab, potrivit OSDO.

Situat la 25 km sud de granița cu Turcia, Al-Bab era vizat din 10 decembrie 2016 de o operațiune întreprinsă de către forțe turcești și rebeli sirieni. Este vorba de un succes major pentru Ankara, care a lansat la sfârșitul lunii august o operațiune militară în nordul Siriei pentru a-i alunga pe jihadiști de la frontiera sa cu Siria

Sursa: AGERPRESS

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: