Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac în școală dejucat. Doi elevi de 13 și 14 ani plănuiau să-și execute colegii prin împușcare. Ce a găsit Poliția la ei acasă, după arestare
Atac în școală dejucat. Doi elevi de 13 și 14 ani plănuiau să-și execute colegii prin împușcare. Ce a găsit Poliția la ei acasă, după arestare

Atac în școală dejucat. Doi elevi de 13 și 14 ani plănuiau să-și execute colegii prin împușcare. Ce a găsit Poliția la ei acasă, după arestare

Planul de împușcare în masă în incinta unei școli din Florida, SUA, a fost descoperit miercuri, după ce un elev a anunțat profesorul că un coleg din clasa a VIII are în ghiozdan o armă

Din acel moment s-a declanșat ancheta, iar ceea ce s-a descoperit a uluit întreaga comunitate a regiunii Lee din Florida.

Profesorii nu au găsit o armă în geanta cu cărți a elevului reclamat, dar au găsit harta școlii care arată fiecare dintre camerele de securitate ale clădirii. Au anunțat imediat șeriful Poliției.

Polițiștii au descoperit că băieții Phillip Byrd, de 14 ani și Connor Pruett, de 13 ani, ambii elevi în calasa a VIII-a, studiau cu atenție împușcăturile în timpul atacului sângeros de la școala din Columbine, încercând să învețe cum să construiască o bombă cu țevi și să cerceteze cum să cumpere arme pe piața neagră.

Când au percheziționat casele băieților au găsit arme, muniție și mai multe cuțite.

Ambii minori învață la gimnaziul Harns Marsh din Lehigh Acres, lângă Fort Myers, acolo unde și se spune că plănuiau atacul.

Ce a decis instanța cu privire la cei doi băieți

Băieții au fost reținuți joi pentru o evaluare a sănătății mintale și luați în custodia poliției sâmbătă.

Duminică, anchetatorii i-au prezentat pe cei doi elevi unei instanțe, împreună cu probele strânse. Sunt acuzați de conspirație pentru comiterea unei împușcături în masă.

Mama lui Byrd a izbucnit în lacrimi în timp ce își apăra fiul în fața judecătorului. Nu credea că faptele de care era învinuit fiul ei sunt cu adevărat serioase.

„Este doar un băiețel”, a spus ea.

Judecătorul a dispus ca cei doi să fie reținuți cel puțin 21 de zile într-un centru de detenție pentru minori. Amândoi băieții au primit ordin să nu aibă niciun contact cu personalul școlii sau cu elevii.

Următoarea ședință de judecată a fost stabilită pentru 27 septembrie, la ora 09:00, potrivit postului local de știri Wink.

Care este cazul din care s-au inspirat elevii în planul lor monstruos

Phillip Byrd, de 14 ani și Connor Pruett, de 13 ani au primit ordin să rămână la un centru de detenție pentru minori, după ce ar fi planificat să-și execute în masă colegii de școală, după cum s-a petrecut în masacrul din 1999 de la Columbine High School.

Șeriful a declarat că polițiștii au aflat că elevii s-au interesat de împușcăturile petrecute la Columbine High School, din Colorado.

„Au studiat pe larg pentru a afla mai multe despre incident și despre trăgători”, a spus șeriful.

Masacrul din liceul Columbine a fost un atac a doi elevi și o tentativă de bombardament, care au avut loc pe 20 aprilie 1999, în Columbine, Colorado.

Cei doi trăgători, elevii de clasa a XII-a Eric Harris și Dylan Klebold, în vârstă de 18 și 17 ani, au ucis 12 elevi și un profesor, apoi s-au sinucis.

A fost cea mai șocantă și numeroasă împușcare în masă într-un liceu american până în 2018, când 17 persoane au fost ucise într-o împușcare la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, aflat la aproximativ 120 de mile distanță de gimnaziul de acum.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: