Evenimentul Zilei > International > Atac de ultimă oră în capitala Norvegiei: S-au tras focuri de armă. Medicii au făcut tot ce a fost omenește posibil, însă în zadar FOTO
Atac de ultimă oră în capitala Norvegiei: S-au tras focuri de armă. Medicii au făcut tot ce a fost omenește posibil, însă în zadar FOTO

Atac de ultimă oră în capitala Norvegiei: S-au tras focuri de armă. Medicii au făcut tot ce a fost omenește posibil, însă în zadar FOTO

Informația momentului: Un atac de ultimă oră a avut loc în capitala Norvegiei, marți, 9 noiembrie. Un tânăr rus, în vârstă de 30 de ani, a încercat să atace cu un cuțit mai multe persoane din teritoriu. Bărbatul a fost împușcat de către forțele de ordine solicitate să intervină la fața locului.

Un atac ce a implicat focuri de armă a avut loc pe o stradă din cartierul Bislett, în capitala Norvegiei, după ce un tânăr rus în vârstă de 30 de ani, potrivit presei internaționale, a vrut să înjunghie mai mulți oameni din zonă. Potrivit videoclipurilor care au circulat ulterior pe rețelele de socializare, filmate de martorii de la eveniment, atacatorul era la bustul gol și purta la el un cuțit mare.

Atac în Norvegia. S-a intervenit cu focuri de armă

Bărbatul nu se află la primul incident de acest fel. Anul trecut, în luna decembrie, acesta a fost condamnat să ia parte la un tratament psihiatric după un alt atac cu cuțitul ce a avut loc în anul 2019, susține cotidianul norvegian Verdens Gang

Departamentul de Poliție din teritoriu a transmis că în cauză nu ar fi fost vorba despre un act terorist, însă nu a furnizat informații suplimentare legate de identitatea tânărului. „Nu excludem nicio motivaţie, dar nu există nicio informaţie în acest stadiu care să indice un atac terorist”, a declarat inspectorul Egil Jorgen Brekke într-o conferinţă de presă.

Bărbatul a fost împușcat mortal

Potrivit pozițiilor publice, autoritățile au fost imediat alertate, iar forțele de ordine s-au mobilizat și au intervenit pentru a-l oprit pe suspect. Acesta, însă, a fost împușcat după ce a vrut să atace agenții de poliție care intenționau să îl aresteze, proiectându-l de un zid.

„Poliţia a încercat să-l lovească în timp ce el era pe punctul să înjunghie pe cineva. Apoi el a atacat activ poliţia cu un cuţit (…) şi au fost trase focuri de armă”, a  transmis postul de televiziune publică NRK, citându-l pe șeful operațiunii în cauză, Tore Solberg.

Tânărul a fost transportat la o unitate spitalicească, unde echipele medicale au încercat să îi ofere primul-ajutor. În cele din urmă, a fost declarat decesul atacatorului, potrivit Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: