Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac cu otravă la o universitate din Germania. O substanță nocivă a fost descoperită în apa, laptele și ceaiul la care toată lumea avea acces. Un student e în stare critică
VIDEO

Atac cu otravă la o universitate din Germania. O substanță nocivă a fost descoperită în apa, laptele și ceaiul la care toată lumea avea acces. Un student e în stare critică

Poliția germană suspectează că o substanță deosebită de nocivă descoperită în mai multe cutii de lapte și recipiente cu apă a provocat otrăvirea a șapte persoane la Universitatea Tehnică din Darmstadt.

Anchetatorii nu au anunțat despre ce fel de substanță este vorba. Conform primelor rezultate ale anchetei, laptele și apa au fost otrăvite în cursul weekendului, iar „Mirosul înțepător al lichidelor în cauză” este deosebit de pregnant.

Șase persoane au fost spitalizate, un student e în stare critică

Șase persoane primit îngrijiri la spital după ce au mâncat sau au bîut late, apă sau ceai din clădirea L201 a campusului Lichtwiese, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.
Un student în vârstă de 30 de ani este încă în pericol de moarte. Autoritățile au verificat toate camerele din clădirea respectivă în cîutare de alimente și băuturi. Au fost prelevate numeroase probe pentru teste de laborator.
Poliția și conducerea Universității Tehnice din Darmstasdt le-au recomandat studenților să nu mai bea și să nu mai mănânce nimic din produsele depozitate în campusul Lichtwiese pe perioada weekendului.

Autoritățile sunt sigure că e vorba de un atac

Parchetul din landul Hesse a ldeschis o investigaţie pentru tentativă de omor, afirmând că este vorba de un act deliberat deotrăvire .Un oficial din cadrul Comisiei de investigaţie a afirmat că există dovezi că este vorba despre un atac bdeliberat. „Suntem siguri că este vorba de un atac, nu de un accident. Am depistat elemente care exclud posibilitatea unui accident”, a afirmat o sursă din cadrul Comisiei de anchetă, sub protecţia anonimatului.
„A fost depistată o substanţă care poate provoca probleme grave de sănătate şi care poate fi chiar letală”, s-a mulțumit să declare marţi procurorul Robert Hartmann.

Mai mult toți cei care au băut sau au mâncat ceva luni în clădirea L201 și se simt inconfortabil sau observă că mâinile sau picioarele le-ayu devenit albăstrui au fost sfătuiți să solicite imediat ajutor medical.
Anchetatorii s-au concentrat inițial pe un „fel de bucătărie de ceai” în care se afla și un frigider. Camera era accesibilă tuturor studenților și profesorilor, notează ZDF și t-online.de.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: