Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac cu coktailuri Molotov la ambasada Cubei din Paris. Oficialii de la Havana acuză Statele Unite. VIDEO
Atac cu coktailuri Molotov la ambasada Cubei din Paris. Oficialii de la Havana acuză Statele Unite. VIDEO

Atac cu coktailuri Molotov la ambasada Cubei din Paris. Oficialii de la Havana acuză Statele Unite. VIDEO

Mai multe bombe artizanale au fost aruncate asupra sediului ambasadei Cubei de la Paris. Autoritățile franceze au deschis o investigație și au întărit securitatea în zonă.

Ambasada statului Cuba a fost atacată marți noapte, 26 spre 27 iulie, cu bombe artizanale cu petrol. Acestea au provocat mai multe stricăciuni, însă nu au rănit nici un angajat dintre cei care își desfășoară activitatea în cadrul ambasadei. După producerea deflagrațiilor, autoritățile locale au dispus întărirea sistemului de securitate în zona în care se află ambasada, după cum transmite France24.

După atentatul cu bombe, biroul procurorului din Paris a anunțat că a fost deschisă o investigație pentru a-i identifica pe atentatori. Până în prezent atacul nu a fost revendicat de nici o grupare, iar poliția nu a făcut arestări.

Anchetatorii au stabilit că bombele au fost aruncate pe în timpul nopții și că flăcările s-au extins cu putere până la sosirea pompierilor. Centrul internațional de presă al ministerului cubanez de externe a transmis că au fost aruncate 3 cocktailuri Molotov. Dintre acestea două au lovit în clădirea ambasadei și au provocat un incendiu.

Personalul instituției a intervenit și a început să stingă flăcările înainte ca pompierii francezi să-și facă apariția.

Cuba acuză Statele Unite pentru atentate

Ministrul de Externe al Republicii Cuba, Bruno Rodriguez, a arătat spre Statele Unite, acuzând că americanii s-ar afla în spatele atacului de la ambasada din Paris.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe francez a transmis că atacul asupra ambasadei este condamnat de Franța. Oficialul de la Paris a subliniat că o investigație judiciară a fost deschisă în acest caz, iar securitatea din vecinătatea sediului misiunii diplomatice a fost întărită.

Ambasadele Cubei din mai multe orașe ale lumii au fost scena unor demonstrații împotriva guvernului comunist de la Havana. Aceste demonstrații reprezintă sunt în susținerea protestelor antiguvernamentale de pe insula. Acestea au început început pe 11 – 12 iulie.

Cuba a acuzat Statele Unite că duc o campanie de destabilizare a acestui stat, care trece în prezent printr-o perioadă de criză economică, exacerbată de pandemia de COVID-19 și de sancțiunile aplicate de SUA.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: