Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac armat în plină stradă. Mai multe persoane au murit. Poliția este în alertă maximă. VIDEO
Atac armat în plină stradă. Mai multe persoane au murit. Poliția este în alertă maximă. VIDEO

Atac armat în plină stradă. Mai multe persoane au murit. Poliția este în alertă maximă. VIDEO

Mai multe persoane dintr-o localitate din Norvegia au fost ucise de un individ care era înarmat cu un arc și cu săgeți.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, conform informațiilor prezentate de AFP și Reuters. Un individ înarmat cu un arc şi săgeţi a tras și a făcut mai multe victime. Conform unor surse neoficiale ar fi vorba despre 4 morți, în vreme ce altele vorbesc despre 7 morți.

Alte persoane au fost rănite, conform informațiilor prezentate de polițiștii din Norvegia. De altfel, aceștia au și arestat un suspect, conform surselor citate. Autoritățile au confirmat incidentul și au precizat că au fost rănite și ucise mai multe persoane, fără să prezinte un număr al victimelor.

„Din păcate, putem confirma că există mai mulţi răniţi şi, tot din păcate, mai multe persoane au fost ucise”, a declarat şeful poliţiei locale, Oyvind Aas, într-o conferinţă de presă, după reținerea suspectului.

Poliția norvegiană a anunțat miercuri seară pe Twitter, că o persoană a fost văzută împușcând oameni cu un arc și săgeți în centrul orașul Kongsberg. Reprezentanții forțelor de ordine au avertizat populația să rămână în casă și să se protejeze pentru a nu fi victimele atacatorului.

Poliția crede că atacatorul a acționat singur

Șeful poliției, Oyvind Aas, a precizat că atacatorul nu a mai avut și alți complici, acționând de unul singur.

„Bărbatul care a comis acest act a fost arestat de poliţie şi, potrivit informaţiilor noastre, există o singură persoană implicată”, a adăugat el.

Forțele de ordine din Norvegia nu au răspuns dacă bărbatul, al cărui nume nu a fost dat publicității, era membru al unei rețele teroriste. Ei s-au referit, însă la acest incident, descriindu-l drept foarte serios.

Poliția a precizat că este prea devreme pentru a răspunde la întrebarea dacă a fost un atac terorist. Se pare că există mai mulți morți și răniți. În acest moment se lucrează pentru stabilirea motivelor care l=au determinat pe criminal să acționeze astfel.