Polițiștii au anunțat că atacatorul a deschis focul puțin înainte de ora 01.40, la colțul străzilor Bourbon și Iberville.

Comandantul Michael Harrison a declarat, într-o conferință de presă, că victimele sunt opt bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 20 și 37 de ani.

Doi bărbați au fost arestați fiind acuzați de atac armat, unul dintre ei fiind o victimă împușcată.

Polițiștii nu știu care sunt motivele acestor împușcături, ancheta fiind în desfășurare. Zona străzii Bourbon, care este plină de baruri și de turiști, era împânzită de polițiști, pentru că a avut loc, cu o seară înainte, pe un stadion din apropiere, un meci de fotbal tradițional, anual, între facultățile din oraș, Bayou Classic, scrie BBC.

Departamentul de Poliție din New Orleans a mai arestat alte opt persoane, în ultimele 24 de ore, din cauze legate de arme de foc.

Bărbatul ucis în atac a murit la spital, în timp ce celelalte victime sunt în diferite stări de sănătate, internate la spital.

Este al doilea atac în masă în zona străzii Bourbon în mai puțin de trei ani.

În iunie 2014, o studentă la medicină a murit și alte nouă persoane au fost rănite grav, după ce au fost prinse într-un schimb de focuri, la circa cinci străzi distanță de locul unde  a avut actualul incident.

Te-ar putea interesa și: