Evenimentul Zilei > International > Atac armat la o universitate din Rusia. Mai multe persoane au fost ucise. VIDEO
Atac armat la o universitate din Rusia. Mai multe persoane au fost ucise. VIDEO

Atac armat la o universitate din Rusia. Mai multe persoane au fost ucise. VIDEO

Un atac armat a avut loc într-o universitate din orașul rus Perm, capitala administrativă a regiunii omonime, transmite Russia Today.

Din primele informații furnizate de poliția rusă, în urma atacului, mai multe persoane au fost ucise în campusul universitar. O filmare video făcută de la o fereastră din incinta campusului universitar îl arată pe atacator în timp ce umblșă pe o alee din fața unei clădiri, după care se aud mai multe împușcături.

Pentru a scăpa cu viață mai mulți studenți au sărit de la etajul unul al unei clădiri, în care se aflau la studii.

Russia Today a transmis că trăgătorul ar fi fost capturat.

Au murit opt oameni

S-a confirmat că opt persoane au fost ucise și șase rănite într-un schimb de focuri, în campusul unei universități din orașul rus Perm. Autorul a fost reținut. Oameni îngroziți au fost filmați în timp ce fugeau dintr-o clădire, sărind de la ferestrle de la etajul unu.

Incidentul a avut loc la Universitatea de Stat din Perm, una dintre cele mai vechi universități din Urali. Luni dimineață, pe rețelele de socializare ale școlii, toți cei care se aflau în campus au fost alertați să plece, dacă este posibil, sau să se închidă într-o cameră.

Anchetatorii au declarat că împușcăturile au făcut opt victime și au lăsat șase persoane rănite. O înregistrare video publicată pe rețelele de socializare, aparent realizată la fața locului, arată oameni care fug pe ferestre.

Atacatorul este un student frustrat

O altă înregistrare video realizată din interiorul clădirii pare să arate o persoană înarmată, îmbrăcată în negru și purtând o cască, care traversează încet campusul, în timp ce oamenii îngroziți își exprimă șocul.

Criza s-a încheiat cu arestarea autorului, au anunțat universitatea și poliția. Potrivit unor mass-media, acesta a fost rănit de către poliție.

Reprezentanții forțelor de ordine au declarat că atacatorul este student la universitatea unde au avut loc atacurile. Rapoarte neconfirmate anterior l-au identificat ca fiind un atacator singuratic în vârstă de 18 ani, pe nume Timur Bekmansurov, care ar fi lăsat un bilet în care își descria motivele pe rețelele de socializare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: