Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac armat într-un campus universitar. Un mort şi răniți în stare gravă. Atacatorul nu a fost prins
Atac armat într-un campus universitar. Un mort şi răniți în stare gravă. Atacatorul nu a fost prins

Atac armat într-un campus universitar. Un mort şi răniți în stare gravă. Atacatorul nu a fost prins

Un atac armat s-a produs într-un campus universitar din Louisiana care s-a soldat cu un mort şi şapte răniţi, a anunţat Michael Reichardt, șeful poliției de stat din Louisiana. 

Anchetatorii noștri fac tot ce pot pentru a-l găsi pe atacator, a mai declarat şeful poliţiei. Au fost trase mai multe focuri în jurul orei 1:15 dimineața (2:15 AM ET) în zona quad a campusului universității, a declarat pentru CNN Tisha Arnold, un purtător de cuvânt al universității.

Una dintre victimele ultimului incident armat, produs la ora 1 dimineaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică, studia la Grambling State University (GramFam), a anunţat poliţia din Louisiana, adăugând că un rănit se află în stare critică.

Universitatea a postat pe Twitter un comunicat în care afirmă că studentul rănit a fost tratat pentru răni care nu îi pun viaţa în pericol şi în care a mai precizat că persoana ucisă nu era înregistrată la instituţie.

Împușcăturile au avut loc lângă o sală de mese

În acest moment, nu avem informații suspecte cu privire la acest incident grav, a spus  Michael Reichardt, adăugând că motivul este necunoscut şi că anchetatorii fac tot ce pot pentru a afla mai multe despre acest atac armat.

Acesta este al doilea incident armat în mai puţin de o săptămână în acest campus, dar cele două incidente nu au legătură.

O interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii a fost declarată până la un nou ordin, se precizează în comunicat, anunţând de asemenea anularea meciului de fotbal anual, care este în mod tradiţional însoţit de petreceri.

Poliţia cere ajutorul comunităţii

Poliţia statului Louisiana cere ajutor pentru localizarea suspectului (suspecţilor) în acest incident armat, a declarat poliţia într-un comunicat postat pe Facebook: Orice informaţie, chiar şi cel mai mic detaliu, ar putea fi valoroasă în această investigaţie.

Poliţia a publicat de asemenea numele şi fotografia unui suspect al unui alt incident armat produs în acelaşi campus cu patru zile înainte, despre care autorităţile nu cred că are legătură cu cel de duminică. O persoană de 19 ani a murit la 13 octombrie şi alta de 16 a fost rănită, potrivit şefului poliției din Louisiana, scrie CNN.